Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Sveriges VM-kval kan flyttas

Svenska landslaget i fotboll.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Ryssland kan få spela playoff trots allt.
Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / BILDBYRÅN
Sveriges VM-kval kan flyttas.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Fifa och Uefa har portat Ryssland från alla tävlingar. 

Men enligt uppgifter kan det ryska laget få spela VM-playoff trots allt – i juni. 

Detta kan enligt polska Sport innebära att även Sveriges playoffmöte flyttas. 

Den 24 mars skulle Ryssland mött Polen i ett VM-playoffmöte, där vinnaren hade fått möta vinnaren mellan Sverige och Tjeckien i en direkt avgörande match om biljetten till VM i Qatar. 

Men efter Putins anfall mot Ukraina gick Polen, Tjeckien och Sverige gemensamt ihop och meddelade att de skulle vägra möta Ryssland. Därefter kom beskedet att ryska lands- och klubblag stängs ute från alla Fifas och Uefas tävlingar tills vidare. 

Därefter har det dock inte kommit något beslut om vad som händer med Polens match. Alternativa lösningar som florerat är att Polen automatiskt skulle tilldelas segern eller att ett annat lag skulle ta Rysslands plats. 

Sveriges VM-playoff kan flyttas

Nu kommer ytterligare uppgifter. Ryssland har överklagat sin avstängning till idrottens skiljedomstol Cas, och nu jobbar Fifa på en lösning om domstolen skulle häva det tidigare beslutet att porta ryssarna.

Enligt polska Sport utreds möjligheten att flytta kvalmatchen till i juni. Detta för att kunna ta ett beslut om playoffmatcherna när Cas kommit med sitt beslut. 

I en sådan lösning ska även alternativet att flytta Sveriges planerade playoffmöte med Tjeckien till samma månad finnas med.

”Fifa fortsätter att skämma ut sig. I Ukraina mördas civila och i Zürich låter de tiden gå och vill titta på en lösning för att inte förlora ryssarna”, skriver Sebastian Staszewski på polska Interia. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset