Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Planen för EM skrotas helt

Sverige är klart för EM nästa sommar.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Sveriges Dejan Kulusevski.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Cristiano Ronaldos Portugal är regerande mästare.Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA
Harry Kane - en av turneringens största stjärnor.Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN

Fotbolls-EM är framflyttat till nästa sommar.

Nu överväger Uefa att skrota den kontroversiella planen att spela mästerskapet i flera länder, enligt Le Parisien.

Samma tidning pekar också ut Ryssland som huvudkandidat att arrangera mästerskapet.

– Vi har inte hört något om de uppgifterna, säger svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

Sommarens EM-slutspel flyttades fram från 2020 till 2021 på grund av coronapandemin.

Uefa har sedan beslutet fattades insisterat på att mästerskapet ska arrangeras enligt ursprungsplanen, det vill säga i tolv länder runtom i Europa. 

Men enligt Le Parisien har man nu tänkt om. Tidningen uppger att Uefa gett upp idén om ett mästerskap spritt på kontinenten, och i stället planerar att låta ett enda land stå som värd för turneringen.

”Uefa vet mycket väl att en sådan tävling är omöjlig att arrangera under dessa förhållanden. Från bekräftade källor undersökts särskilt ett scenario på allvar: Ryssland”, skriver Le Parisien.

Uefa ändrar planen för EM

Le Parisien uppger också att Ryssland ligger bäst till att få arrangera mästerskapet på egen hand. Ryssland som även arrangerade fotbolls-VM 2018. 

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson, som även sitter i Uefas exekutivkommitté, säger att han inte vet något om de nya planerna som Le Parisien rapporterar om.

– Vi har inte hört något om de uppgifterna och heller inte varit involverade i några sådana samtal. Uefas exekutivkommitté har möte första veckan i december och då får vi en uppdatering om läget inför sommarens EM, säger Nilsson.

Sverige är klart för EM och är lottat i en grupp med Spanien, Polen och ett lag som ska kvala in till mästerskapet via Nations League. Planen var att Sveriges matcher skulle spelas i spanska Bilbao och Dublin på Irland.