Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Uppgifter: Lagerbäck avgår efter fiaskot

Publicerad
Uppdaterad
KÖPENHAMN. VM-kvalet mot Albanien på onsdag blir de svenska förbundskaptenernas sista landskamp.
Enligt uppgifter till SPORT-Expressen kommer både Lars Lagerbäck och Roland Andersson då med största säkerhet att sluta.
Fyra-fem namn ska finnas på en lista över tänkbara ersättare - däribland Erik Hamrén, Hasse Backe och Sven-Göran Eriksson.
- Vi kommer att agera rätt snabbt efter Albanien-matchen, säger förbundsbasen Lars-Åke Lagrell.
Lars Lagerbäck ville själv inte kommentera sin framtid i går efter förlusten mot Danmark i Parken i går.
Men enligt uppgifter till SPORT-Expressen sent i natt blir det avslutande VM-kvalet mot Albanien på onsdag den framgångsrike förbundskaptenens sista landskamp.
Efter fem raka kvalsuccér tvingas han sluta med ett fiasko.
- Jag vill inte svara på den frågan, men det kan du nog göra själv. Vi har sagt att vi kommer att sätta oss ner ganska snabbt efter matchen mot Albanien och ta en ordentligt diskussion, säger Lars-Åke Lagrell.
Enligt uppgift till SPORT- Expressen kommer även assisterande förbundskapten Roland Andersson, som antytt att han kan tänka sig att ta över efter Lagerbäck, att lämna uppdraget i landslaget.
Det enda som kan rädda duon ett tag framöver är ett mirakel - det vill säga att Sverige tar sig till VM.
Både Lagerbäcks och Anderssons kontrakt sträcker sig till VM nästa sommar, men ett skifte innan dess är alltså högst sannolikt.
Enligt uppgift till SPORT-Expressen finns nu en lista på fyra-fem namn som kan kandidera som ersättare till Lars Lagerbäck som svensk förbundskapten.

Lista på fyra namn

På listan ska följande namn finnas:
Rosenborgs Erik Hamrén.
TV4-experten Hasse Backe.
U21-landslagets förbundskapten Jörgen Lennartsson.
Sven-Göran Eriksson, Notts County.
Förbundsbasen Lars-Åke Lagrell menar att förbundsstyrelsen kommer att göra något ganska omedelbart efter matchen mot Albanein på onsdag.
- Om det står klart att vi är borta från VM då, så måste vi agera rätt snabbt, säger Lagrell.
Som också medger att VM- läget känns ganska hopplöst.
- Klart det här är en besvikelse, vi förlorar en direkt avgörande match. Det är svårt att tro att vi kommer komma före Portugal nu. Då står vi utanför VM i Sydafrika nästa sommar.

DISKUTERA HÄR!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag