Foto: Robban Andersson
 Foto: Robban Andersson

Uppgifter: Lagerbäck aktuell för Polen

Publicerad
Uppdaterad
Polen missar fotbolls-VM i Sydafrika efter ett bedrövligt kval.
Nu nämns Lars Lagerbäck som en het kandidat till att bli ny polsk förbundskapten efter sparkade Leo Beenhakker.
- Är det något som är intressant, oavsett klubblag eller landslag, så ska jag lyssna på det, har Lagerbäck sagt.
I fotbolls-VM 2006 möttes Lars Lagerbäck och Leo Beenhakker redan i den första gruppspelsmatchen.
Beenhakkers Trinidad & Tobago skrällde rejält genom att klara 0-0, och efteråt fick Lagerbäcks landslag kritik av den frispråkige holländaren för att ha varit alldeles för lättläst.

Slutade femma

Nu kan Lars Lagerbäck få revansch på Beenhakker.
Efter att ha fört Polen till EM-slutspelet 2008 misslyckades Beenhakker ordentligt i det nyss avslutade VM-kvalet.
Polen slutade på femte plats i sin grupp, slagna av Slovakien, Slovenien, Tjeckien och Nordirland.
Med två matcher kvar av kvalspelet fick Leo Beenhakker sparken, och det polska fotbollförbundet jagar nu en ersättare.

"Stridbart lag"

Enligt Göteborgs-Posten lanserar Polens största tidning, Gazeta Wyborcza, Lars Lagerbäck som den idealiske efterträdaren till Beenhakker.
Lagerbäck skulle enligt tidningen "förvandla det svaga och av käbbel nedsatta polska landslaget till ett välorganiserat och stridbart lag".
Det är oklart om Lars Lagerbäck skulle vara intresserad av jobbet som Polens förbundskapten, men under den presskonferens för några veckor sedan där han meddelade sin avgång sa han:
- Är det något som är intressant, oavsett klubblag eller landslag, så ska jag lyssna på det.
Även Norge har uppgetts vara intresserade av att få Lars Lagerbäck som ny förbundskapten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag