Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Jagas av ryska toppklubben

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Janne Andersson har skördat stora framgångar sedan han tog över som förbundskapten i det svenska herrlandslaget.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är ryska Zenit St. Petersburg nu intresserade av att värva svensken.

Janne Andersson tog över som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll under hösten 2016, som efterträdare till Erik Hamrén.

Sedan dess har det svenska landslaget gått starkt framåt och tagit sig till både VM och EM, med en plats i VM-kvartsfinalen som den stora höjdpunkten.

Och de svenska framgångarna har nu gett eko ute i fotbollsvärlden.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är ryska topplaget Zenit St. Petersburg nu på jakt efter den svenske förbundskaptenen.

– Jag kommenterar ingenting kring sånt. För börjar jag kommentera det så får jag kommentera allt. Jag har ett avtal här och jag trivs fantastiskt bra. Det är det som gäller, säger Janne Andersson till sajten om uppgifterna.

Han har ett kontrakt med svenska fotbollförbundet som sträcker sig över VM i Qatar 2022, och säger att han inte har några planer på att åta sig ett annat uppdrag innan dess.

– Det är nog ganska mycket stiltje. Jag har varit tydlig med att jag har ett avtal i tre år till. Sen får vi väl se vad som händer. Men det har varit jätteroligt här, vi har hittat ett sätt att jobba tillsammans som funkar så bra. Jag trivs fantastiskt bra här och har inga som helst funderingar på något annat, säger han.