Forsbergs val: Lämnar truppen efter segern

Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Emil Forsberg lämnar den svenska landslagstruppen och missar tisdagens match mot Norge.

Enligt Aftonbladet försvann mittfältsstjärnan i vredesmod efter att ha blivit utbytt i matchen mot Rumänien.

Enligt SportExpressens uppgifter i natt är det en ljumskskada som stoppar Forsberg från vidare spel.

Emil Forsberg hade en fin första halvlek mot Rumänien när EM-kvalet drog i gång. Han spelade en viktig roll i uppbyggnaden till såväl Robin Quaisons 1-0-mål som Viktor Claessons 2-0-mål. 

Men efter en dryg timmes spel var Forsberg landskamp över, då valde Janne Andersson att ta ut honom till förmån för Gustav Svensson. 

– Jag hade räknat med en timme av Emil Forsberg eftersom han har spelat lite de senaste månaderna. Bytet kom till för att ta ut Emil i god tid och balansera upp med Gustav i stället för att sätta in en offensiv spelare, förklarade förbundskapten Janne Andersson efter matchen. 

Emil Forsberg lämnar landslagstruppen

Det var dock tydligt att Forsberg hade räknat med något annat. Han blev tydligt besviken när Andersson tog ut honom. De tog i hand när de möttes vid sidlinjen, men Forsberg vägrade se sin förbundskapten i ansiktet. I stället gick han raka vägen till bänken där han satte sig ner. 

Efter matchen vägrade han ge några kommentarer i den mixade zonen. 

– Nej, tyvärr, säger han på frågan om han har tid att prata. 

Emil Forsberg vägrar stanna och prata i den mixade zonen.
Foto: Anel Avdic.

Enligt Aftonbladet har bytet lett till att Forsberg lämnar landslagstruppen i vredesmod. Forsberg ska ha meddelat Andersson detta. 

Frågetecken kring Anderssons och Forsbergs relation

Det aktualiserar de frågetecken som höjdes förra hösten, då den tyska tidningen Bild skrev en artikel där de påstod att Emil Forsberg och Janne Andersson hade ”en spänd relation”. Andersson valde då att ringa upp Forsberg för att prata om det, efteråt meddelade han att allt var bra. 

– Emil och jag har en jättebra relation och kommer att ha det för all framtid hoppas jag, sa Andersson då. 

Enligt SportExpressens uppgifter så stämmer det att Forsberg lämnar truppen. Det handlar i första hand om en ljumskskada, som han inte vill riskera att förvärra.  Forsberg kände av ljumsken efter matchen och fick behandling för den.

Han meddelade Janne Andersson att han skulle lämna truppen efter matchen och kommer att åka tillbaka till Leipzig under söndagen.

Sverige ställs mot Lars Lagerbäcks Norge i Oslo på tisdag.