Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
 Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Uppgift: Därför var Mourinho på plats

Publicerad

Emil Forsberg briljerade från sin vänsterkant i Sveriges play off-vinst mot Italien.

Allt inför ögonen på José Mourinho, som var på plats för att specialstudera svensken, enligt Daily Mail.

Fjolåret blev en monstersuccé för Emil Forsberg.

Under debutsäsongen i Bundesliga stod han för åtta mål och 19 assist för sitt RasenBallsport Leipzig, som tog en överraskande andraplats bakom giganterna Bayern München.

Det var också under 2016 han fick sitt stora genombrott i landslaget och gick från truppspelare till självskriven i den blågula startelvan.

I februari kritade han på ett lukrativt femårskontrakt med sin tyska klubb, men trots det har flyttryktena inte velat sluta omgärda Forsberg.

Och det är inte vilken klubb som helst som rycker i honom.

 

LÄS MER: Italien–Sverige – allt du behöver veta inför returen.

José Mourinho på plats i Stockholm

I Sveriges 1–0-seger mot Italien på Friends arena befann sig Manchester Uniteds demontränare José Mourinho på läktaren.

Detta för att "studera transfermåltavlan Emil Forsberg", skriver den brittiska tidningen Daily Mail.

Manchester Uniteds intresse för stjärnsvensken har varit ihärdigt och ryktena blossade upp första gången i somras. 

Det har spekulerats i en eventuell övergångssumma på ungefär en halv miljard svenska kronor.

Emil Forsberg har gjort 6 mål på 32 landskamper för Sverige. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag