Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

U21-stjärnan: "Det är chockerande..."

Publicerad

Förslagen på de nya reglerna har diskuterats flitigt i fotbollsvärlden under lördagen.

Nu ger sig den svenska U21-stjärnan Muamer Tankovic in i debatten.

– Allt som är nytt är chockande, men om vi kommer in i det kommer det bli normalt sen, säger han.

Fotbollen kan komma att göras om ordentligt framöver. Just nu testas flera verktyg och situationer kopplade till videogranskning, som implementerades "på riktigt" för första gången i U20-VM tidigare i vår.

Men det slutar förmodligen inte där.

IFAB (International Football Association Board) är organisationen som beslutar om spelreglerna i fotboll, och de har nu kommit med en rad nya förslag på förändringar.

Tankovic: "Allt som är nytt är chockerande"

Bland annat kan matcherna framöver spelas över 60 minuter i stället för 90, och spelare ska kunna slå bollen till sig själva direkt på frispark. 

Dessa regelförslag har naturligtvis blivit föremål för livliga diskussioner på sociala medier. Nu berättar Sveriges U21-spelare Muamer "Mujo" Tankovic om sin syn på det hela.

– Det är något nytt för mig och alla andra så klart. Allt som är nytt är chockerande, men om vi kommer in i det kommer det bli normalt sen, säger han och fortsätter:

 –Om det händer händer det, det är ingen stor deal.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag