Foto: Filip Singer / Epa / TtFoto: Filip Singer / Epa / Tt
 Foto: Filip Singer / Epa / Tt
Foto: Hampus HagstedtFoto: Hampus Hagstedt
 Foto: Hampus Hagstedt

U21-hjälten petas i Hamréns nya trupp

Publicerad

Erik Hamrén har presenterat sin landslagstrupp inför vänskapsmatcherna mot Turkiet och Tjeckien – hans första fingervisning på vilka spelare som kommer att få åka till EM i Frankrike.

På målvaktssidan var U21-EM-hjälten Patrik Carlgren petad till förmån för outsidern Johannes Hopf.

– Johannes har gjort sig förtjänt av chansen, säger Hamrén.

Sverige spelar två genrep inför EM i Frankrike. Det första blir mot Turkiet och äger rum på skärtorsdagen. Fem dagar senare kommer Tjeckien till Friends arena.

Truppen som Erik Hamrén tagit ut inför den här samlingen blir hans näst sista som förbundskapten. Därefter återstår bara själva EM-uttagningen.

Man kan därför betrakta truppen inför Turkiet- och Tjeckien-matcherna som en viktig fingervisning på vilka spelare som får åka till EM i Frankrike i sommar.

Patrik Carlgren petas

– Merparten av den här truppen kommer att utgöra stommen i sommar, men det är ingen EM-trupp jag har tagit ut i dag. Det återstår ett antal dagar och klubbmatcher och träningar innan den uttagningen. Mycket kan hända, säger Hamrén.

Redan på målvaktssidan hade vi en stor skräll. AIK:s Patrik Carlgren lämnades utanför och Johannes Hopf får göra landslagsdebut.

Johannes Hopf, spelade tidigare i Hammarby men tillhör nu turkiska Genclerbirligi.

– Jag är nöjd med vad Patrik gjorde i playoffet i samlingen och han förminskade inte sina chanser i januari. Han gör det bra i AIK. Han är i allra högsta grad aktuell för EM. Men jag vill testa och kika på andra. Johannes har gjort sig förtjänt av chansen, säger Hamrén.

"Det kan gå fort i fotbollen"

Även Benficas succéman Viktor Nilsson Lindelöf får chansen.

– I fotboll kan det gå fort. Han har tagit chansen, det är skoj, ska bli spännande att se honom, säger Hamrén.

Men Hamrénfavoriterna Mikael Antonsson, Ola Toivonen och Abbe Khalili petas.

– Det är alltid svårt att peta spelare som har gjort det bra och som tillför gruppen. Men det ger en möjlighet att titta på andra spelare, säger Hamrén.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag