Foto: Henrik Isaksson/Ibl / /IBLFoto: Henrik Isaksson/Ibl / /IBL
 Foto: Henrik Isaksson/Ibl / /IBL
Foto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGRENFoto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
 Foto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

"Tyska" uttagen i Pia Sundhages landslag

Publicerad

Katrin Schmidt har spelat fotboll i Sverige sedan 2009. Nu har tyskan blivit svensk medborgare och genast blev hon uttagen till Pia Sundhages landslag som ska möta Norge och England i landskamper i spanska La Manga den 19 respektive 24 januari.

– Vi ska testa henne tillsammans med de andra mittfältarna, säger Sundhage.

30-åringen spelar just nu i Djurgården och har tidigare varit i Tyresö, Rosengård och i Hammarby. Hon har tidigare spelat några U21-landskamper med Tyskland.

Sundhage har tagit ut 25 spelare till januarilägret i Spanien. Emelie Lundberg, Hanna Glas och Michelle De Jongh har varit med på landslagsläger tidigare, man har ännu inte debuterat i A-landslaget.

– Vi har några nya ansikten och en hel del gamla ansikten. Nu gäller det att få ihop det så vi kan ta ännu en medalj, säger Sundhage som ledde Sverige till OS-silver i augusti.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag