Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅNFoto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
 Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Tyska svaret efter Nilla Fischers pik

Publicerad

BREDA. Nilla Fischer vill komma tillbaka till Wolfsburg efter EM – och trycka upp en svensk seger i ansiktet på sina tyska lagkompisar.

Men Tysklands och Rosengårds anfallsstjärna, Anja Mittag, tänker se till att lagets segersvit håller sig intakt – även efter måndagens match.

– Vi kommer att svara henne på planen. Men jag förstår verkligen att svenskorna är sugna på en seger, säger Mittag.

Sverige har inte slagit Tyskland i en mästerskapsmatch på 22 år – det vill säga tio vinster på raken.

I morgon, måndag, är det tänkt att den mardrömssviten ska brytas.

Den svenska mittbanken Nilla Fischer spelar till vardags i den tyska storklubben Wolfsburg, och har varit med om att förlora mot Tyskland många gånger – mest svider de tre senaste mästerskapsförlusterna i EM 2013, VM 2015 och i OS-finalen förra året.

– Jag vill komma tillbaka till klubben och trycka upp det i ansiktet på mina lagkamrater, har Nilla Fischer förklarat under dagarna i Nederländerna.

”Haft bra förberedelser”

Tidigare spelaren, Steffi Jones, gör sin första mästerskapsmatch som tysk förbundskapten.

– Vi är inte rädda för Sverige. Med våra tekniska kvaliteter ska vi visa svenskorna vilket som är det bästa laget, säger förbundskapten Steffi Jones.

– Det är uppenbart att de kommer att komma till matchen med hög intensitet. Men vi har haft bra förberedelser. Och vi ska svara Nilla och Sverige på planen, säger tyska anfallsstjärnan Anja Mittag. 

Förstår du att Nilla vill provocera dig och dina lagkamrater?

– Det gör jag, och jag fattar verkligen att de är sugna på att slå oss. Jag hade absolut känt samma sak om förhållandet vore det omvända.

Mittag spelar i morgon

Förbudskaptenen säger att samtliga tyska spelare är spelklara och att Anja Mittag kommer att starta matchen mot Sverige:

– Alla mår bra. Det gör det svårt att ta ut bästa startelvan. Men Anja spelar.

GUIDE: TV-tider och spelschema så sänds fotbolls-EM i Holland 2017 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag