Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nilla Fischer: ”Det känns lite typiskt”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Dam-EM i fotboll skulle ha avgjorts nästa sommar men flyttas nu till 2022.

Det står klart efter att sommarens herr-EM skjuts upp till nästa år. 

– Det känns lite typiskt att vårt mästerskap ska flyttas på grund av flytten av herr-EM. Samtidigt förstår man ju om det är praktiskt svårt att hitta en lösning på allt, säger Nilla Fischer. 

Under tisdagen stod det klart att herr-EM i fotboll skjuts upp ett år på grund av coronaviruset. 

Det innebär i sin tur att damernas-EM som skulle ha avgjorts i England nästa sommar nu flyttas till 2022. 

– Det känns lite typiskt att vårt mästerskap ska flyttas på grund av flytten av herr-EM. Samtidigt förstår man ju om det är praktiskt svårt att hitta en lösning på allt. Det känns som att det är kaos med det mesta just nu.

– Läget är som det är och det är bara att acceptera, säger landslagsbacken Nilla Fischer. 

Elin Rubensson om flytten av dam-EM:

– Det är alltid hälsan som går först och vi får lita på att de tar rätt beslut, säger Rubensson som nu avvaktar om vad som kommer att ske:

– Jag har ingen aning om hur de har tänkt eller hur planeringen har sett ut. Jag litar på att de löser det och det finns säkert en anledning till det. 

– I ett sånt här läge är alltid hälsan viktigast. Det är klart att vi önska att vi hade ett friskt samhälle där vi kunde spela fotboll hela tiden. Men det är inte viktigaste just nu. Vi tar det som det kommer just, säger Elin Rubensson.

Tittar på datum

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson bekräftar att dam-EM i England, som skulle ha inletts den 7 juli nästa år, nu flyttas till 2022 men att det i dagsläget är oklart till vilka datum.

– Ja, det flyttas. En särskild arbetsgrupp tittar på alla kalenderfrågor, skriver Karl-Erik Nilsson i ett sms till SportExpressen.