Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duo saknades på Blågults träning

Victor Nilsson Lindelöf om heta känslor och hets på träningarna.
Pontus JanssonFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Pontus Jansson klev av träningenFoto: DANIEL KRISTOFFERSSON
Pontus Jansson återvände sedan med lindad fot men deltog inte i speletFoto: DANIEL KRISTOFFERSSON

LARNACA. Pierre Bengtsson och Gustav Svensson saknades på Sveriges första träning på Cypern. Pontus Jansson tvingades också avbryta träning för att linda foten.

Sverige inledde i dag sina förberedelser inför ödesmatchen mot Rumänien i Bukarest på fredag. En vinst där och Sverige har säkrat en plats i EM-slutspelet 2020. 

När landslaget gjorde sitt första pass under lägret saknads två spelare. 

Seattle Sounders Gustav Svensson som ännu inte har anslutit till lägret efter MLS-finalen och vinsten mot Toronto i söndags. 

Bengtsson hoppfull till spel 

Pierre Bengtsson saknads även han och han satt på träningscykeln i stället. Han missade FC Köpenhamns match mot Midtjylland på grund av en lättare skada, men har goda förhoppningar om att kunna spela matchen mot Rumänien i Bukarest. 

- Vi tror och hoppas att Pierre ska kunna spela, men vi får se hur det blir, sa förbundskaptenen Janne Andersson under gårdagens presskonferens. 

Jansson avbröt träningen

Pontus Jansson tvingades att kliva av dagens träning efter att han fått en känning i foten. Han kom tillbaka efter att ha lindat foten men deltog inget mer i spelet. 

I övrigt är det en skadefri svensk trupp. Victor Nilsson-Lindelöf, som spelade hela matchen när Manchester United vann mot Brighton i helgen, är nu helt skadefri. 

Han har haft problem med en tå tidigare.