Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tunga kritiken – mot Hamrén

Kim Källström och Andreas Granqvist. Foto: Kanal 5.
Erik Hamrén. Foto: PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK / PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Janne Andersson har blivit hyllad av både medierna och landslagsspelarna.

Nu har veteranerna Kim Källström och Andreas Granqvist talat ut om skillnaden mellan Andersson och föregångaren Erik Hamrén. 

– Janne är väldigt skicklig på att hantera medierna. Som människa är han en total kontrast mot Erik, säger Källström i Kanal 5-dokumentären "Miraklet i Milano". 

Janne Anderssons insats som förbundskapten har hittills resulterat i en osannolik kvalificering till VM i Ryssland och en nominering till Bragdguldet. Och detta utan Zlatan Ibrahimovic. 

I en ny Kanal 5-dokumentär, "Miraklet i Milano" som sänds klockan 19.00 i kväll, diskuterar veteranerna Kim Källström och Andreas Granqvist hur Andersson har gjort om landslaget.

 

SÅ BLIR SVERIGES GRUPP I VM 2018 

 

"Ett tuggummi under skorna"

Källström, som har slutat i landslaget, agerar intervjuare, och Granqvist, Blågults lagkapten, berättar om sina intryck från insidan. 

– Det har gått så bra hela kvalet. Vi har ett riktigt bra klimat. Janne är riktigt bra på att hantera medierna. Man lägger inte negativ energi på det, säger Granqvist. 

– Sista vändan vi gjorde med Erik, där var det mycket fokus på medierna. Det blir tungrott för alla, som ett tuggummi under skorna, säger Källström. 

 

AVSLÖJAR: Här är Erik Hamréns nya jobb i utlandet

 

Båda Granqvist och Källström medger att landslaget hade en betydligt sämre relation med medierna under Hamréns ledarskap. 

"Onödig energi"

– Det är onödig energi som inte borde vara där, säger Granqvist. 

– Det tar bort glädjen som spelare. När man vet att man kommer att få en kölhalning. Jag har inte koll på Janne, utöver att man har följt hans karriär i Sverige, men han är väl otroligt skicklig att hantera medierna. Som människa är han en total kontrast mot Erik, säger Källström. 

En av Anderssons första åtgärder som förbundskapten var att ta med landslaget på ett teambuildingläger i skärgårdsmiljö. Ett initiativ som Granqvist menar var centralt i att bygga gemenskapen i "det nya landslaget". 

– Det var nåt helt nytt. Starten var väldigt viktig, säger Granqvist.