Kim Källström och Andreas Granqvist. Foto: Kanal 5.Kim Källström och Andreas Granqvist. Foto: Kanal 5.
Kim Källström och Andreas Granqvist. Foto: Kanal 5.
Erik Hamrén. Foto: PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK / PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESErik Hamrén. Foto: PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK / PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Erik Hamrén. Foto: PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK / PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Tunga kritiken – mot Hamrén

Publicerad

Janne Andersson har blivit hyllad av både medierna och landslagsspelarna.

Nu har veteranerna Kim Källström och Andreas Granqvist talat ut om skillnaden mellan Andersson och föregångaren Erik Hamrén. 

– Janne är väldigt skicklig på att hantera medierna. Som människa är han en total kontrast mot Erik, säger Källström i Kanal 5-dokumentären "Miraklet i Milano". 

Janne Anderssons insats som förbundskapten har hittills resulterat i en osannolik kvalificering till VM i Ryssland och en nominering till Bragdguldet. Och detta utan Zlatan Ibrahimovic. 

I en ny Kanal 5-dokumentär, "Miraklet i Milano" som sänds klockan 19.00 i kväll, diskuterar veteranerna Kim Källström och Andreas Granqvist hur Andersson har gjort om landslaget.

 

SÅ BLIR SVERIGES GRUPP I VM 2018 

 

"Ett tuggummi under skorna"

Källström, som har slutat i landslaget, agerar intervjuare, och Granqvist, Blågults lagkapten, berättar om sina intryck från insidan. 

– Det har gått så bra hela kvalet. Vi har ett riktigt bra klimat. Janne är riktigt bra på att hantera medierna. Man lägger inte negativ energi på det, säger Granqvist. 

– Sista vändan vi gjorde med Erik, där var det mycket fokus på medierna. Det blir tungrott för alla, som ett tuggummi under skorna, säger Källström. 

 

AVSLÖJAR: Här är Erik Hamréns nya jobb i utlandet

 

Båda Granqvist och Källström medger att landslaget hade en betydligt sämre relation med medierna under Hamréns ledarskap. 

"Onödig energi"

– Det är onödig energi som inte borde vara där, säger Granqvist. 

– Det tar bort glädjen som spelare. När man vet att man kommer att få en kölhalning. Jag har inte koll på Janne, utöver att man har följt hans karriär i Sverige, men han är väl otroligt skicklig att hantera medierna. Som människa är han en total kontrast mot Erik, säger Källström. 

En av Anderssons första åtgärder som förbundskapten var att ta med landslaget på ett teambuildingläger i skärgårdsmiljö. Ett initiativ som Granqvist menar var centralt i att bygga gemenskapen i "det nya landslaget". 

– Det var nåt helt nytt. Starten var väldigt viktig, säger Granqvist. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag