Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga avbräcket i svenska startelvan

Albin Ekdal missar matchen.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Viktor Claesson, till höger i bild, spelar från start.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Albin Ekdal, i mitten, missar matchen.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ekdal och Nilsson Lindelöf.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Sveriges förbundskapten Janne Andersson och Andreas Granqvist.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Här är Sveriges startelva mot Luxemburg. 

När spelarna fick startelvan på spelarmötet under fredagskvällen tog som väntat Viktor Claesson platsen till höger på mittfältet och Marcus Berg och Ola Toivonen bildade anfallspar. 

Men Albin Ekdal ser inte ut att komma till spel - utan det blir i stället Sebastian Larsson som går in på mittfältet, enligt SportExpressens uppgifter. 

På lördag möter Sverige Luxemburg på Friends arena i den näst sista matchen i gruppspelet i det här VM-kvalet. Det väntas bli publikrekord på Nationalarenan då över 49 500 biljetter är sålda till matchen. 

Har grepp om andraplatsen 

Sveriges VM-kvalöde ska till att avgöras och Blågult har fortfarande greppet om Play off-platsen inför avslutningen mot först Luxemburg på lördag och sedan Holland i Amsterdam på tisdag. 

På den första taktiska träningen i tisdags deltog inte Mikael Lustig på grund av en vadskada - samtidigt har vänsterbacken Martin Olsson, Ludwig Augustinsson och Albin Ekdal dragits med skador. 

När spelarna fick elvan under spelarmötet under kvällen var inte heller Ekdal med utan där går i stället Sebastian Larsson in, enligt vad SportExpressen erfar. 

 

LÄS MER: Sverige-Luxemburg i VM-kvalet – allt du behöver veta. 

Berg och Toivonen på topp

Samtidigt bildar Marcus Berg och Ola Toivonen anfallspar, Viktor Claesson startar till höger och Jakob Johansson startar alltså centralt på mittfältet bredvid Sebastian Larsson.

Janne Anderssons landslag kännetecknas av att målskyttet är utspritt på väldigt många spelare i det här kvalet. 

Lagkaptenen hyllar kollektivet

Ett faktum som lagkaptenen Andreas Granqvist tycker är bra. 

– Dels tycker jag att det är roligt, det är kul att man har många målskyttar. Vi har också gjort mål på olika sätt, det har varit distansskott, frisparksmål, hörnor, och så vidare. Det är ett tecken på att vi inte behöver göra någonting speciellt för att göra mål. Vi har en bredd i vårt anfallsspel, säger han. 

Sverige har sex plusmål upp på Holland inför de två kommande matcherna som avgör VM-kvalet. Holland spelare mot Vitryssland 20.45 på lördag och kan således spela på resultatet i Sveriges match. Sedan möts Holland och Sverige i Amsterdam på tisdag. 

Sveriges startelva mot Luxemburg

Robin Olsen

---

Mikael Lustig

Victor Nilsson-Lindelöf

Andreas Granqvist 

Ludwig Augustinsson

---

Viktor Claesson 

Sebastian Larsson 

Jakob Johansson 

Emil Forsberg 

---

Ola Toivonen 

Marcus Berg