Gustav Engvall och Jacob Une Larsson diggar den gula väggen. Foto: Nils Petter Nilsson / OMBRELLOGustav Engvall och Jacob Une Larsson diggar den gula väggen. Foto: Nils Petter Nilsson / OMBRELLO
Gustav Engvall och Jacob Une Larsson diggar den gula väggen. Foto: Nils Petter Nilsson / OMBRELLO
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

"Tror att den gula väggen vinner..."

Publicerad

LUBLIN. Flera tusen svenskar var på plats för att heja fram Sverige mot England i premiärmatchen i Kielce. 

Lika många väntas inta Lublin där Polen står för motståndet i nästa match.

Och trots att man möter värdnationen tror de svenska spelarna att Sverige vinner läktarkampen även där.

– Det blir en kamp, men jag tror att "Den gula väggen" vinner, säger Gustav Engvall.

Över 5000 svenska supportrar sades vara på plats i Kielce för att stötta Sverige i premiärmatchen mot England. Inne på arenan vann man läktarmatchen enkelt.

– Det var nästan overkligt tyckte jag när jag klev ut på uppvärmningen. Jag hade inte riktigt förstått hur det skulle se ut på en arena med alla gula tröjor. Det var häftigt, säger Adam Lundqvist och fortsätter:

– Redan när man kom in på uppvärmningen kände man verkligen trycket. Det är roligt att det berör så många, man känner verkligen stödet. Både hemifrån och från de som är på plats.

Går det att sätta ord på hur mycket stödet från publiken betyder för er? 

– Nej, det är svårt. Att kliva ut där i går och känna det stödet… Det kändes som att vi spelade i Sverige. Det är fantastiskt roligt, verkligen. Det är viktigt, säger Gustav Engvall.

"Tror den gula väggen vinner"

Nu när landslaget har rest vidare till Lublin för att först möta Polen och sedan Slovakien väntas lika stort stöd även här. Men i nästa match räknar de svenska spelarna med att de polska hemmasupportrarna bjuder upp till match på läktarna.

– Det blir en kamp på läktaren också, så det blir roligt. Men jag tror att den gula väggen vinner den, säger Gustav Engvall.

Jacob Une Larsson är enig.

– Jag tror att inramningen kommer att bli ännu bättre mot Polen. På ett sätt kanske det är kul att Polen förlorade sin premiärmatch, för då kommer de behöva ett ännu större publikstöd mot oss. Så jag hoppas att det blir en härlig läktarkamp, så ser vi till att vinna kampen på planen, säger Une Larsson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag