Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trio saknades – och Guidetti haltade av

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sverige tränade för första gången på Friends inför mötet med Malta på lördag. 

Då saknades Victor Nilsson-Lindelöf, Robin Olsen och Marcus Danielson - som körde rehabilitering. 

- Det kör i gymmet, säger presschefen Jakob Kakembo-Andersson. 

Därtill tvingades John Guidetti avbryta träningen med en känning i låret.

I går samlades landslaget på Scandic Park hotell i Stockholm. Då började uppladdningarna inför matcherna mot Malta borta på lördag och Spanien hemma på Friends om en vecka. 

Blågult inledde med ett teoripass under måndagskvällen för att sedan träna på Friends under tisdagen. På tisdagens träning saknades trion Victor Nilsson-Lindelöf, Robin Olsen och Marcus Danielson. 

Körde rehabiliteringsträning 

Trion körde styrketräning i gymmet i stället för fotbollsträning - och var inte på plats på Friends arena. 

Det är inga skador på duon Olsen och Danielson. Däremot har ”Vigge” en känning i ryggen, som gjorde att han inte kunde vara med i Manchester Uniteds match mot Newcastle i söndags. En match som Ole-Gunnar Solskjaers lagbygge förlorade med 1-0. 

Vigge hoppfull till spel mot Malta 

Under Janne Anderssons presskonferens i måndags meddelade förbundskaptenen att Nilsson-Lindelöf var, trots en låsning i ryggen, hoppfull till spel mot Malta, men att de kommande dagarna skulle avgöra om mittbacken kan vara med på lördag. 

- Victor, Robin och Marcus kör i gymmet i dag. Det är ingen ändring mot för vad Janne Andersson sa på presskonferensen i måndags, säger landslagets presschef Jakob Kakembo-Andersson. 

John Guidetti tvingades avbryta träningen med en känning i låret. Anfallaren haltade av planen och gick direkt ut till omklädningsrummet.

Enligt presschefen handlar det om en lårkaka.