Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre spelare lämnar direkt efter förlusten

Joel Andersson.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Oscar Hiljemark.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Jacob Rinne.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

KÖPENHAMN. Sverige föll tungt mot Danmark med 2-0.

Direkt efter matchen fick tre spelare lämna landslagssamlingen.

– Vi har sagt hejdå till dem, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Vänskapsmatchen på Bröndby stadion blev en jobbig historia för det svenska herrlandslaget. Danmark var spelmässigt överlägsna stora delar av matchen och vann med 2-0, trots att danskarna drabbats av stort manfall på grund av reserestriktioner, coronasmitta och isolering och tvingades matcha åtta debutanter.

– Fram till deras första mål ser det okej ut. Däremot önskar jag lite mer av oss när vi har bollen, där finns det saker vi verkligen måste förbättra, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

I dansklägret var tongångarna mycket gladare.

– Hatten av för alla spelare och våra åtta debutanter. Laget arbetade stenhårt. Det var en fantastisk stämning i omklädningsrummet, säger Ebbe Sand som också han vikarierande som förbundskapten.

Tre spelare lämnar landslaget

För Sverige väntar på lördag en viktig Nations League-match mot Kroatien där Blågult kämpar för överlevnad i A-divisionen. Men alla spelare får inte hänga med från Köpenhamn till Stockholm.

Oscar Hiljemark, Joel Andersson och Jacob Rinne lämnade landslagstruppen direkt efter matchen mot Danmark.

– Vi har sagt hejdå till dem och tackat dem för de här dagarna.

De ersätts av Victor Nilsson Lindelöf, Robin Olsen och Emil Krafth som stoppades av nya inreseförbud till Danmark från Storbritannien. Nilsson Lindelöf som haft problem med en ryggskada ska vara redo för spel, enligt Peter Wettergren.

Inga andra ersättare är i nuläget aktuella.