Roland Nilsson. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNRoland Nilsson. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Roland Nilsson. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Jonathan Augustinsson, Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURESJonathan Augustinsson, Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Jonathan Augustinsson, Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Tre nya får chansen i Sveriges U21-trupp

Publicerad

Tre nya spelare finns med i Roland Nilssons U21-trupp till EM-kvalmatcherna mot Turkiet och Cypern den 23 respektive den 27 mars.

Det är Trelleborgs mittback Dennis Hadzakadunic, Rosenborgsmittfältaren Jonathan Levi och Djurgårdens vänsterförsvarare Jonathan Augustinsson.

– Dennis är en spelare som jag haft tidigare i P98 och som fortsatt att utvecklas både i Malmö och i Trelleborg, säger Nilsson i en videointervju på Svenska fotbollförbundets webbplats.

Han säger att Jonathan Augustinsson var med och konkurrerade förra året men föll bort på grund av för lite speltid.

– Nu har han startat i princip varje match. Jonathan Levi har också visat fin form under försäsongen.

I truppen finns också två som varit uttagna tidigare, men som inte fått spela: Tesfaldet Tekie och Eric Smith.

Sverige slåss i första hand med Belgien och Ungern om en plats i U21-EM i Italien 2019.

Hela truppen:

Målvakter:

Oscar Linnér, Pontus Dahlberg

Utespelare:

Joel Andersson, Jonathan Augustinsson, Franz Brorsson, Filip Dagerstål, Dennis Hadzikadunic, Eric Smith, Linus Wahlqvist, Joel Asoro, Gustav Engvall, Alexander Isak, Anton Salétros, Jordan Larsson, Jonathan Levi, Erdal Rakip, Isak Ssewankambo, Carlos Strandberg, Mattias Svanberg, Tesfaldet Tekie.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag