Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han anklagas för att ha skickat sexfilm – berättar

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: BPA/MB MEDIA / BPA/MB MEDIA BILDBYRÅN

En landslagsspelare anklagas för att ha skickat sexvideos till en kvinna på sociala medier.

Nu träder Martin Olsson, som säger sig ha fått sin identitet kapad, fram.

- Jag är förbannad och besviken. Någon försöker förstöra för mig, säger han till Aftonbladet.

Det var under torsdagskvällen som SVT kunde berätta att en svensk fotbollsspelare polisanmälts och utreds av det svenska fotbollförbundet.

En kvinna, som påstår sig ha haft kontakt med spelaren via en dejtingapp, hävdar att spelaren sen ska ha skickat en grov sexfilm på sig själv till henne.

– Jag blev chockad och kränkt, sa kvinnan till SVT.

Spelaren, som i SVT:s artikel var anonym, nekade till allt.

– Det är inte jag som har skickat det där. Kontot är falskt. Det är ingen bortförklaring, jag är upprörd över det här och tycker synd om alla kvinnor och tjejer som har drabbats. Jag har fått många meddelanden från tjejer som tror att de har haft kontakt med mig. Men det är inte jag, sa han.

Martin Olsson: ”Inte första gången”

Den berörda spelaren är landslagets vänsterback Martin Olsson.

I en intervju med Aftonbladet berättar han om kaoset.

– Självklart blir man irriterad, det är inte första gången det händer. Det är chockerande. Personen eller personerna har trakasserat flera kvinnor de senaste åren. Det är jobbigt för kvinnorna också. Det är ingen bra bild för mig när jag är oskyldig och jag tar avstånd från alla sorters kränkningar och det vet alla som känner mig. Det är även väldigt trist då jag vet om att många unga ser upp till alla oss i landslaget och det betyder mycket för mig att vara en förebild, säger Martin Olsson till tidningen.

Swanseaspelaren uppger att personen (eller personerna) som ligger bakom allt har stulit bilder från honom på sociala medier och sen använt dem på bland annat Snapchat och Tinder.

– Någon försöker förstöra för mig eller är bara allmänt mentalt instabil. Jag vet inte varför de gör det. Tyvärr finns det människor som vill göra så här, det tycker väl det är roligt. Jag vet inte. Det är verkligen synd.

"Väldigt grova brott"

Olsson är polisanmäld och Svenska fotbollförbundet har startat en intern utredning. 

– Givet den informationen vi fick i går, så tog vi kontakt med spelaren. Utifrån det har vi fått veta att spelaren har blivit utsatt för id-kapningar i flera år på olika sociala medier. I samråd med spelaren har vi därför kontaktat polisen, för det här är väldigt grova brott, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kvinnan menar att Olsson ljuger och att filmerna är filmade i nutid. Förbundet väljer dock att ställa sig bakom spelaren.

– Kvinnan har polisanmält ärendet. Plus att flera andra har hört av sig och fått filmer skickade till sig. Men här har vi också en spelare också som är kränkt. Och då behöver vi hjälp av polisen att utreda det här, fortsätter Sjöstrand.

"Väldigt många som är drabbade"

Hur kan ni vara så säkra på att spelarens utsago stämmer?

– Vi har fått den här informationen... Och vi vet att han har varit utsatt för det här tidigare. Därför har vi i samråd med spelaren tagit kontakt med polisen. Det är väldigt många som är drabbade. Nu är vår förhoppning att det kommer fram, av polisens utredning, vem som har gjort det här.

Kommer ni att driva en egen utredning?

– Vi har startat ett ärende kring det. Men det centrala är att vi tar hjälp av polisen. Vi är inte experter på att utreda eventuella brott.

Är spelaren fortsatt tillgänglig för landslaget?

– Ja.

SportExpressen har sökt Martin Olsson.