Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tio klubbar på jakt efter Guidettis succé

Foto: Graham Stuart

Celtic får konkurrens om John Guidettis namnteckning

De senaste tio dagarna har tio nya klubbar anmält att de vill köpa landslagsanfallaren.

– Hela världen har vaknat, säger en källa till SPORT-Expressen.

Celtics norske tränare Ronny Deila har redan meddelat att man vill köpa Manchester City-lånet John Guidetti. Men det kan bli tufft för de skotska ligamästarna.

Manchester City har många intresserade spekulanter.

Bara de senaste tio dagarna har tio nya klubbar anmält sitt intresse för att köpa svensken, uppger en källa till SPORT-Expressen.

Guidetti har tidigare under karriären sammankopplats med klubbar som Fiorentina, Real Betis, Malaga och Sunderland. Våren 2012 gjorde han 20 mål på 23 matcher i Feyenoord, även då utlånad av Manchester City.

Stoppades av magsjukdom

En magsjukdom stoppade honom dock från spel i nästan två säsonger. Flera av klubbarna som ville värva anfallaren inför EM i Ukraina och Polen 2012 har nu åter visat sitt intresse för landslagsmannen. 22-åringens kontrakt med Manchester City går ut i sommar. Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är Manchester Citys prislapp på Guidetti minst 58 miljoner kronor.

Guidetti har gjort nio mål och fyra assist på sina nio matcher i Celtic-tröjan. Tidigare i dag togs han ut till den landslagstrupp som ska möta Montenegro i EM-kvalet den 15 november. Hamrén förklarade uttagningen under dagens presskonferens.

– John har visat i matcherna i skotska ligan plus matcherna i U21 och det är det han presterat där, säger Erik Hamrén.