Foto: Graham Stuart
 Foto: Graham Stuart

Tio klubbar på jakt efter Guidettis succé

Publicerad

Celtic får konkurrens om John Guidettis namnteckning

De senaste tio dagarna har tio nya klubbar anmält att de vill köpa landslagsanfallaren.

– Hela världen har vaknat, säger en källa till SPORT-Expressen.

Celtics norske tränare Ronny Deila har redan meddelat att man vill köpa Manchester City-lånet John Guidetti. Men det kan bli tufft för de skotska ligamästarna.

Manchester City har många intresserade spekulanter.

Bara de senaste tio dagarna har tio nya klubbar anmält sitt intresse för att köpa svensken, uppger en källa till SPORT-Expressen.

Guidetti har tidigare under karriären sammankopplats med klubbar som Fiorentina, Real Betis, Malaga och Sunderland. Våren 2012 gjorde han 20 mål på 23 matcher i Feyenoord, även då utlånad av Manchester City.

Stoppades av magsjukdom

En magsjukdom stoppade honom dock från spel i nästan två säsonger. Flera av klubbarna som ville värva anfallaren inför EM i Ukraina och Polen 2012 har nu åter visat sitt intresse för landslagsmannen. 22-åringens kontrakt med Manchester City går ut i sommar. Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är Manchester Citys prislapp på Guidetti minst 58 miljoner kronor.

Guidetti har gjort nio mål och fyra assist på sina nio matcher i Celtic-tröjan. Tidigare i dag togs han ut till den landslagstrupp som ska möta Montenegro i EM-kvalet den 15 november. Hamrén förklarade uttagningen under dagens presskonferens.

– John har visat i matcherna i skotska ligan plus matcherna i U21 och det är det han presterat där, säger Erik Hamrén.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag