Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tillräckligt hemligt för att inte prata om”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sverige inleder mot Frankrike i Nations League. Då dras Blågult med ett par frågetecken inför - men förbundskaptenen vill inte prata om vilka.

– Det är tillräckligt hemligt för att inte prata om det, säger Janne Andersson.

Sverige ställs mot Frankrike i morgon kväll på Nationalarenan i Nations League. En del spelare har dragits med ett par skavanker inför matchen - bland annat Sebastian Andersson - som tränat separat och på torsdagen kallades Isaac Kiese Thelin in.

På presskonferensen gav förbundskapten Janne Andersson besked om truppläget.

– Frågetecken finns för den fysiska statusen beroende på vilken form spelarna befinner sig i just nu, men så är det för alla nationer. Tittar vi truppmässigt tog vi in John Guidetti och Isaac Kiese-Thelin i går, säger han och tillägger.

– Vi följer protokollet vilket innebär att Isaac testats hos oss, därför var han inte med på träningen. Vi hoppas på svar i eftermiddag. I övrigt var alla spelare ute på planen, några stycken var inte med hela vägen. Vi ska utvärdera i eftermiddag.

Tog in John Guidetti och Isaac Kiese-Thelin

Vilka spelare har frågetecken?

– I övrigt är det något litet. Men jag väljer att inte prata om det. Det är inte vrålhemligt, men tillräckligt hemligt för att jag inte ska prata om det.

Har du startelvan klar för dig?

– Jag har i stort sett det klart. Det har vuxit fram i veckan. Det är alltid några platser öppna generellt, men den här gången har det varit lite mer. Det har vuxit fram ganska klart hur jag ska hantera dessa två matcher. Jag ska stämma av med medicinska teamet innan matchgenomgången i kväll. 

I övrigt ser Janne Andersson fram emot matchen.

– Vi behöver sätta alla delar av spelet mot den här typen av lag, att få ut max av det vi har och nå personbästa, ur vårt starka kollektiv ska vi sätta ett bra försvarsspel och ta initiativ. Alla delar av spelet måste sitta.