Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tillbaka i landslaget – Jannes kryptiska svar

Foto: XINHUA VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Janne Andersson har presenterat VM-kvaltruppen till mötena med Kosovo och Grekland och där fanns flera nya namn med.

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka igen och dessutom är Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson uttagen.

– Min förhoppning är att Zlatan ska vara med i den här samlingen, säger förbundskaptenen om Milan-anfallarens status.

Sverige står inför viktiga VM-kvalmatcher mot Kosovo och Grekland hemma på Nationalarenan i Solna. Just nu ligger Sverige tvåa bakom gruppettan Spanien med två matcher mindre spelade. Svenska fotbollförbundet har sålt 42 000 biljetter till mötet med Kosovo och 32 000 till Greklands-matchen.

– Det finns förutsättningar att vi ska göra en bra samling, säger förbundskaptenen Janne Andersson på tisdagens pressträff.

Janne Andersson bjöd på en del nya namn i truppen. 

Zlatan tillbaka

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i landslaget igen, efter att ha missat samlingen senast, och där hoppas förbundskaptenen att Milan-stjärnan ska kunna medverka trots säsongens skadehistorik. Förbundskaptenen säger att rehabprocessen går framåt, även om det inte går lika fort som han och Zlatan hoppats på.

– Min förhoppning är att Zlatan ska vara med i den här samlingen, så bra är det. Förhoppningen är att han ska tillfriskna. Han är av den kalibern och har egenskaperna att jag tar ut honom. Men sedan ska vi stämma av, säger Janne Andersson.

Är det realistiskt att han kan starta?

– Det kanske inte är realistiskt som det är i dag att han ska vara en startspelare. Men vi får se hur det utvecklar sig.

Larsson petas

Alexander Isak ådrog sig en skada i Real Sociedads ligamatch med Atletico Madrid men finns trots allt med i truppen. Enligt Janne Andersson ska anfallarens rehabilitering gå framåt.

– Jag fick en rapport från Isak och rehabiliteringen har gått väldigt bra. Jag hoppas och tror att han ska vara med och spela med oss, förklarar Andersson.

Spartak Moskva-anfallaren Jordan Larsson fick dock inte en plats. I stället väljer förbundskaptenen att satsa på Ibrahimovic, Isak, Robin Quaison och Isaac Kiese Thelin.

– Angående Jordan har han inte varit tillgänglig för spel i Spartak Moskva men jag bedömer att det är en konkurrenssituation och där bedömer jag att anfallarna som är med nu är bättre än Jordan just nu, säger han.

Sveriges VM-kvaltrupp

Målvakter: Robin Olsen, Kristoffer Nordfeldt och Pontus Dahlberg. 


Försvarare: Victor Nilsson Lindelöf, Joakim Nilsson, Carl Starfelt, Ludwig Augustinsson, Emil Krafth, Mattias Johansson, Martin Olsson, Marcus Danielson.


Mittfältare/Anfallare: Jens Cajuste, Viktor Claesson, Albin Ekdal, Magnus Eriksson, Emil Forsberg, Zlatan, Alexander Isak, Jesper Karlsson, Dejan Kulusevski, Kristoffer Olsson, Robin Quaison, Ken Sema, Mattias Svanberg, Isaac Kiese-Thelin.