Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tillbaka i Blågult: ”Man blir nästan lite manisk”

Viktor Claesson är äntligen tillbaka i landslaget.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Claesson har fått en flygande start på comebacken i Krasnodar.Foto: TASS / ANDREI SHRAMKO/TASS/SIPA USA SIPA USA
Viktor Claesson skadade sig i EM-kvalmatchen mot Spanien 2019.Foto: JAVIER LIZON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Viktor Claesson är frisk från knäskadan och tillbaka i landslaget. 

Nu berättar han om den tuffa tiden utanför planen. 

– Man har väl blivit lite manisk nästan, säger han.

Viktor Claesson är tillbaka i landslaget efter den svåra knäskadan som kom i juli 2019 under EM-kvalmatchen borta mot Spanien.

– Det känns väldigt kul att vara tillbaka, det är det här man har väntat på när man har lagt ner alla timmar i gymmet, säger han och berättar att han först trodde att han skulle komma tillbaka snabbare..

– Man är sådan att man inte riktigt vill tro på det, utan man tänker ”det går nog snabbare än vad de säger”. Men ja, sedan gick det nog upp för mig att det kommer att ta tid. 

Till en början kommunicerades det inte exakt vilken typ av skada som Claesson ådrog sig, men han berättar nu att korsbandet gick av, att han fick stora skador på brosket och dessutom på menisken. 

– Det var lite dålig kommunikation till en början, det kan jag hålla med om. Men det är klubben som går ut med det, det är inte landslagets skyldighet att gå ut med, utan det är klubbarna som äger oss. Och Krasnodar valde den vägen, så det var väl därför. 

”Blev nästan manisk”

Vidare berättar mittfältaren om hur rehaben gick, att det fanns stunder då han inte trodde på att han skulle kunna komma tillbaka och om vad han kan ta med sig av den tuffa tiden.

– Det ljusnar alltid även om det ser mörkt ut. Visst, man bryter ihop många gånger men jag har nog haft en positiv inställning för det mesta. 

– Man har väl blivit lite manisk nästan, man vill göra allt rätt så att man kan komma tillbaka så snabbt som möjligt. De ryska sjukgymnasterna är ganska pigga på att gå framåt så det har varit en ganska offensiv rehab, men det har inte varit några direkta bakslag heller. 

– Att man har tvivlat på om man kommer komma tillbaka, sådana tankar kommer absolut. Men jag tycker att de andra tankarna har vunnit till slut och större delen av rehaben har varit positiv. 

Hur långt har du kvar till hundra procent?

– Kvaliteterna finns kvar, muskelminnet sitter kvar. Men det är en bit kvar innan man kan spela tre matcher i veckan och studsa upp på morgonen. Men det känns väldigt bra. 

”De blir inte glada om jag går sönder”

Att Sverige tog sig till EM och att mästerskapet senare blev uppskjutet ser Claesson som positivt för hans del.

– Jag var väldigt glad att de löste det vi hade påbörjat på våren, det var otroligt glädjande. Och nu fick jag en extra chans att komma med till nästa sommar, så det är skoj. 

Samtidigt säger han att det inte bara är positiva i Krasnodar gällande hans landslagsmedverkan.

– De sade det nu, vi pratade runt förra samlingen också när jag precis hade kommit tillbaka. Då sade de att det inte är så kul om jag åker i väg och kommer tillbaka skadad igen, de har påpekat det några gånger att det var i landslaget jag fick sönder. 

– Men det är ingenting jag tänker på när jag spelar, att jag inte kan ge allt. Man ger allt hela tiden.

”Bara ett skämt från deras sida”