Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tillbaka efter ett år: ”Verkligen längtat”

Janogy ger Caroline Seger en kram.
Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / BILDBYRÅN
Madelen Janogy gjorde sin första landskamp på ett år mot Polen.
Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / BILDBYRÅN

LODZ. För första gången sedan Algarve Cup förra året spelar Madelen Janogy, 25, landslagsfotboll.

Anfallaren imponerade när hon fick 30 minuter mot Polen.

– Det var kul att se henne. Hon kom in och dribblade och gjorde sin motståndare, säger Peter Gerhardsson.

Det var i maj förra året som Madelen Janogy i en intervju med SportExpressen berättade att hon tagit en paus från fotbollen. Sömnproblem och psykisk ohälsa låg bakom beslutet.

Under året som gått hon hunnit göra comeback i Piteå innan hon flyttat till Stockholm och Hammarby. När Sverige träningsspelade mot Polen kom också den Blågula återkomsten.

– Det var superkul att äntligen få spela lite. Jag var verkligen spelsugen, jag har längtat efter det här, säger hon efter 4-2-segern.

Samlingen var hennes första på över ett år.

– Jag har verkligen inte haft någon press utan bara försökt komma hit och njuta och vara här och nu. Jag tycker det har varit fantastiskt att träffa alla och få träna i den här miljön som är otroligt utvecklande. Det har bara varit så himla kul och jag har njutit av hela lägret.

Gerhardsson om Janogys comeback

Och Janogy visade upp sig från sin bästa sida.

– Det var kul att se henne. Jag tyckte det syntes på henne, hon kom in och dribbla och gjorde sin motståndare. Hon var väldigt nära att komma igenom, fixade en frispark och så vidare. Det är hennes spetsegenskap och nu får hon möjligheten att fortsätta spela i allsvenskan, de har inte startat serien än så för de allsvenska spelarna här i dag ska man komma ihåg att de inte ens är inne i seriespelet, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson efter matchen.

Träningslandskamperna mot USA och Polen är en av chanserna spelare har att slå sig in sommarens OS-trupp. Men så långt fram tittar inte Madelen Janogy. 

– Jag tänker faktiskt inte så mycket på OS. Självklart är det något jag vill uppleva, men det är inget jag kan påverka utan för mig handlar det om att göra det jag gör, gå ut och spela, träna på hårt och så får vi se vad det leder.