Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thomas Sunesson, 56, har gått bort

Sunesson i det svenska landslaget.
Foto: Bildbyrån.
Foto: Arne Forsell

Den landslagsmeriterade fotbollsspelaren Thomas Sunesson har avlidit.

Han blev 56 år gammal.

Thomas Sunesson är död.

Den förre fotbollsspelaren inledde sin karriär i Kalmar FF 1978. Där var han bland annat med och blev cupmästare 1981, efter att Kalmar kört över Elfsborg i finalen.

När klubben åkte ur allsvenskan 1982 lämnade Sunesson Kalmar och flyttade till Malmö FF. Därefter flyttade han utomlands och blev proffs i Lausanne, innan han återvände till allsvenskan när han skev på för Djurgården 1986.

Under sin tid i Malmö FF gjorde Sunesson även debut i svenska landslaget. Där blev det tolv matcher och han noterades för sex mål - bland annat ett i den klassiska segern mot Italien i EM-kvalet 1983.

"Är oerhört tråkigt"

De senaste åren var Sunesson med i tv-laget, med bland andra Patrick Ekwall och Billy Landsdowne.

– Det är bara oerhört tråkigt. Man vet inte vad man ska tänka, säger Landsdowne, som var vän med Sunesson sedan 30 år tillbaka.

Sunesson, född och uppvuxen i Mönsterås, kom i kontakt med Landsdowne när engelsmannen värvades till Kalmar.

– Jag lärde känna honom tidigt, eftersom han ofta var hemma i Mönsterås på somrarna. Och vi har varit vänner sedan dess. Vi träffades alltid på somrarna på Öland och har firat både nyårsafton och midsommar ihop flera gånger.

"En jättesnäll människa"

Hur kommer du att minnas honom?

– Det var en jättesnäll människa. Han var alltid pigg och glad. Min uppfattning var alltid att han har varit en livsnjutare. Han reste väldigt mycket och åkte överallt – både på skid- och solsemestrar.

Sunesson avled hastigt, 56 år gammal. SportExpressen har varit i kontakt med Sunessons anhöriga. Han sörjs av syskon, syskonbarn och föräldrar.