Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har testat positivt inför Sverigemötet

Foto: CHRISTOPHE SAIDI VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

Steve Mandanda har testat positivt för covid-19 och tvingas lämna Frankrikes landslagssamling inför mötet med Sverige. 

Det märkliga med situationen? 

Den franske målvakten visade upp ett positivt test även för två veckor sedan, men har därefter friskförklarats och kunnat spela i ligan.

Det franska landslaget skriver på sin hemsida att alla spelare i truppen testades under onsdagen, och att lagläkaren Franck Le Gall analyserade alla prov på torsdagen. Då ska det ha framkommit att andremålvakten Steve Mandanda smittats av coronaviruset, och han testades då på nytt – även det testet visade positivt. 

Mandanda lämnar därför truppen direkt och kommer inte att kunna delta i Nations League-mötena med Sverige och Kroatien. 

Steve Mandanda har testat positivt – igen

Steve Mandanda testade positivt för covid-19 även den 18 augusti, men ska ha visat upp ett negativt test en vecka senare och getts klartecken att spela för sitt Marseille i ligan. Mandanda spelade så sent som i söndags, när Marseille besegrade Brest borta i Ligue 1. 

Sedan tidigare står det klart att Manchester Uniteds anfallsstjärna Paul Pogba smittats av coronaviruset och därför missar landskamperna.