Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tack så mycket – det är kul att höra”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Ödesmatch mot världsmästarna Frankrike väntar. 

Då hyllas Marcus Berg av assisterande förbundskapten Peter Wettergren. 

– Marcus är en skicklig defensiv forward som gör sin omgivning bättre, säger Wettergren. 

Sverige hemmaslog Kroatien med 2-1 på Friends arena efter mål av Dejan Kulusevski och Marcus Danielson. 

Nu väntar ödesmatch på tisdag i Paris där Frankrike står som motstånd. 

Under måndagskvällen höll assisterande förbundskapten Peter Wettergren en presskonferens tillsammans med Marcus Berg. Båda betonade vikten av matchen och framför allt betydelsen att hänga kvar i A-divisionen.

Alla spelare tillgängliga

– Man vill alltid möta de allra bästa för att kunna utvecklas som lag. Vi hamnade i en riktig tuff grupp och borde kanske ha fått mer än vad vi har fått hittills. Vi kan inte göra mer än vårat bästa. Men det är ingen stor dramatik om vi åker ner till B-divisionen, men man vill gärna vara med där uppe, säger Wettergren och ger samtidigt en truppuppdatering. 

– Fysteamet har fått jobba de här dagarna. Alla spelare är klara för spel i morgon (tisdag), och jag är glad för det. 

Under lördagens segermatch bildade Dejan Kulusevski anfallspar med Marcus Berg – som väljer att hylla Juventus-stjärnan stort. 

– Dejan är en smart spelare så det var inga konstigheter att spela med honom. Det funkade bra. Han gillar att hitta ytor mellan mittfältet och försvaret, och kommer bli otrolig viktig för oss. Jag hoppas att han fortsätter vara så, säger Berg. 

”Vill alltid bidra”

Wettergren är inne på samma spår men väljer att lyfta fram kollektivet. 

– Vi möter en av världens bästa landslag. Vi måste vara på personbästa på tisdag. Båda (Dejan och Berg) betyder väldigt mycket, men det handlar inte om enstaka spelare utan det är kollektivet som utgör ett lag. Berg är en skicklig defensiv forward som gör sin omgivning bättre. 

Efter de smickrande orden bryter Marcus Berg in: 

– Tack så mycket, Peter! Det är alltid kul att höra det där så klart. Som spelare vill jag alltid bidra, och tränarna vet vad jag försöker göra. Jag vet vad jag kan och det gäller att göra det enkelt och hjälpa dem som är yngre. 

Förutsättnigarna

Sverige möter Frankrike samtidigt som Kroatien ställs mot Portugal Blågult måste ta mer poäng än kroaterna för att hänga kvar i A-divisionen. Alternativt om båda vinner eller förlorar så måste Sverige vinna med större marginal eller förlora med mindre marginal.