Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Syndabocken i tårar – och sågas stenhårt

Mavropanos lämnar planen i tårar.
Foto: Petter Landén
Mavropanos kapar Alexander Isak när Sverige fick straff.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Ett hjärnsläpp hjälpte Sverige.

Konstantinos Mavropanos sågades hårt efter matchen och lämnade Friends arena i tårar.

– Jag har pratat med alla killarna och individuellt med honom, säger Greklands förbundskapten John van 't Schip.

Sverige famlade mot Grekland och motståndarna var det klart bättre laget under den första timmen av VM-kvalmatchen.

Då räddades Sverige av ett grekiskt hjärnsläpp.

Blågult fick straff när mittbacken Konstantinos Mavropanos stod för en klumpig tackling som fällde Alexander Isak och Emil Forsberg var säker när han rullade in 1-0 intill den vänstra stolpen.

– Emil Forsberg gör sitt femtonde landslagsmål men vad tänkte du på Mavropanos?, frågade sig kommentatorn Åke Unger i C More efter Sveriges mål.

Kritik mot syndabocken

Experten Hasse Backe:

– Han har varit en gigant i närkampsspelet och luftspelet men att gå ner och glidtackla när bollen är på väg ner mot kortlinjen på det viset är helt enkelt ett väldigt, väldigt dåligt beslut.

Mavropanos lämnade planen i tårar när domaren blåste av och Sverige hade vunnit med 2-0. Han sågades även hårt i C Mores studio efter matchen.

– Det här är ett smått overkligt ingripande av den grekiske backen. Isak kan ju inte göra någonting och han klipper honom i två delar, säger Kim Källström.

– Han ska nog undvika att gå på videogenomgången i kväll. Det där är en fruktansvärt dålig insats. Han sätter Grekland i ett dåligt läge.

Stödet till Mavropanos

Resultatet gör att Grekland får svårt att nå VM eftersom man har fem poäng mindre än Spanien och sex poäng upp till Sverige. 

På presskonferensen efter matchen uttryckte Greklands förbundskapten John van 't Schip stöd för Konstantinos Mavropanos. 

– Jag har pratat med alla killarna och individuellt med honom. Jag sa att han gjorde en fantastisk match utöver det onödiga misstaget som blev avgörande, säger han.