Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅNFoto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
 Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Per Yng. Foto: Niklas LarssonPer Yng. Foto: Niklas Larsson
Per Yng. Foto: Niklas Larsson

SVT ska inte åka till Turkiet för landskamp

Publicerad

SVT bevakar inte i Sveriges landskamp mot Turkiet på plats i Antalya.

Detta mot bakgrund av det rådande säkerhetsläget i landet.

– Jag har tagit beslutet utifrån rådande säkerhetsläge, säger SVT:s sportchef Per Yng till SVT:s hemsida.

 

Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

På torsdag spelar Sverige den första träningslandskampen i förberedelserna inför EM, mot Turkiet i Antalya.

Turkiet har den senaste veckan drabbats av två terrorattentat, i Ankara och Istanbul.

Utöver det ställdes söndagens derby mellan Galatasaray och Fenerbahce in efter misstankar om att Islamiska staten planerade ett attentat mot matchen.

Mot bakgrund av detta väljer SVT att inte bevaka landskampen på plats.

– Matchen är förvisso en del av uppladdningen inför EM-slutspelet i sommar men det är ändå ingen tävlingsmatch. Dessutom kommer landslaget att spela ytterligare tre träningsmatcher inför EM som vi avser att bevaka på sedvanligt sätt, säger Per Yng.

Inte heller TV4 skickar någon studio till Turkiet. Dock skickar kanalen reportrarna Olof Lundh och Patrick Ekwall.

Landslaget tänker spela matchen

Trots det spända säkerhetsläget räknar landslaget med att spela torsdagens match.

– Jag har pratat med Fifa och Uefa också, och de bedömer inte att det finns något stort hot. Det är en speciell situation som man måste diskutera noggrant. Och det har vi gjort, säger Sveriges landslagschef Lars Richt.

– Jag litar på att förbundet gjort sin säkerhetsbedömning. Jag lever i det och känner mig trygg i mitt liv, både det vanliga livet och runt matcherna, säger debutanten i A-landslaget, Johannes Hof.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag