Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sveriges vädjan till fansen: "Hjälp oss"

På Friends arena klockan 20.45 börjar matchen mellan Sverige och Österrike i VM-kvalet. Foto: Tommy Pedersen

Hör upp svenska fans!

De svenska landslagsstjärnorna har via SPORT-Expressen undertecknat ett exklusivt upprop för att garantera en magisk stämning under ödesmatchen i kväll.

Friends arena, Sveriges egen borg, måste koka för att ge Blågult den energi som krävs för att hålla VM-drömmen vid liv.

– Det här kändes självklart. Fansen betyder mycket för oss, säger Per Nilsson.

Det talas ofta om "Den 12:e spelaren".

I kväll måste 50 000 svenska fans visa styrka på Friends arena genom att stötta Blågult under deras väg mot den åtråvärda VM-platsen.

En seger innebär en plats i playoff och inför matchen har samtliga av de svenska spelarna skrivit på den uppmaning som ska skapa den bästa stämningen någonsin på Friends arena - i ödeskvalet, en av de viktigaste fajterna under Erik Hamréns tid som förbundskapten.

Uppropet inleds med följande: "I kväll står en VM-biljett på spel - i kväll behöver vi ert stöd, hela det svenska folket".

För de svenska spelarna fanns det ingen tvekan om att ställa sig bakom uppmaningen till de svenska supportrarna som visat stort stöd i kvalet genom att sluta upp vid bortamatcher som mot Irland och Öster- rike.

"Betyder mycket"

– Det är en bra grej att göra. Vi vet ju att ha den här publiken i ryggen hjälper, oavsett vad man säger. Borta är en speciell känsla också, men att få spela hemma med stödet vi har från svenska fans är fantastiskt. Jag är helt säker på att den känslan kommer komma, menar Mikael Antonsson. Mittbackskollegan Per Nilsson håller med:

– Stödet från fansen blir viktigt, det här kändes självklart, fansen betyder mycket för oss.

Sebastian Larsson:

– Det är alltid viktigt. Ett fullsatt Friends, 50 000 åskådare som är bakom oss som ger oss den där extra energin. De kan göra det mycket svårare för Österrike också. Det var en otrolig stämning i Wien. Österrikarna drog i gång, speciellt när de tog ledningen. Sådant kan påverka. Alla saker som kan hjälpa oss är viktiga. Då är publiken en av de absolut viktigaste grejerna.

– Får vi lite av fansens bortakultur även här på Friends, så kommer det att bli en otrolig atmosfär.