Foto: ROALD, BERIT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅNFoto: ROALD, BERIT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ROALD, BERIT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sveriges supermatch kan ställas in: "Sjukt"

Publicerad

Det är tänkt att bli gruppfinal när Sverige och Danmark ska mötas i VM-kvalet.

Men matchen kanske inte ens blir av. 

– Situationen är helt sjuk, säger danska stjärnan Sanne Troelsgaard till Sydsvenskan. 

Relationen mellan det danska landslaget och Danmarks fotbollsförbund (DBU) har varit kylig ett längre tag. Parterna har än så länge inte kunnat komma överens om ett nytt landslagsavtal. Landslaget kräver att få bli anställda av förbundet och vill också ha allmänt bättre förutsättningar kring sin organisation. 

Matchen mot Danmark i fara

Laget hotade att strejka under VM-kvalmatchen mot Ungern, men då nådde parterna en tillfällig lösning inför avspark. Matchen mellan Sverige och danskorna, som spelas den 20 oktober, är dock fortfarande i fara. 

– Situationen är helt sjuk. Vi och DBU (Dansk Boldspil Union) kan inte ens träffas just nu. Danska LO medlar på vår sida och en arbetsgivarorganisation på DBU:s. Vi träffar medlarna enskilt. Det kommer att bli förhandlingar i flera dagar, säger FC Rosengårds danska stjärna Sanne Troelsgaard till lokaltidningen Sydsvenskan.  

"Tror inte på lösning"

Sverige och Danmark är solklara favoriter i gruppen. Danmark gick ända till EM-final i sommar, där man föll mot hemmanationen Holland. 

– Jag tror inte på någon lösning i dag och det kommer att bli mycket förhandlingar de närmaste dagarna. DBU måste ju ge med sig. På måndag ska vi samlas på Marienlyst i Helsingør, men finns det inget avtal så åker vi inte dit. Då samlas vi nog själv någon annanstans som senast, säger Troelsgaard.

– Det handlar knappt om pengar egentligen. Det handlar om logi, vettiga träningsplaner, flygresor som inte varar i tolv timmar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag