Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sveriges supermatch kan ställas in: "Sjukt"

Foto: ROALD, BERIT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det är tänkt att bli gruppfinal när Sverige och Danmark ska mötas i VM-kvalet.

Men matchen kanske inte ens blir av. 

– Situationen är helt sjuk, säger danska stjärnan Sanne Troelsgaard till Sydsvenskan. 

Relationen mellan det danska landslaget och Danmarks fotbollsförbund (DBU) har varit kylig ett längre tag. Parterna har än så länge inte kunnat komma överens om ett nytt landslagsavtal. Landslaget kräver att få bli anställda av förbundet och vill också ha allmänt bättre förutsättningar kring sin organisation. 

Matchen mot Danmark i fara

Laget hotade att strejka under VM-kvalmatchen mot Ungern, men då nådde parterna en tillfällig lösning inför avspark. Matchen mellan Sverige och danskorna, som spelas den 20 oktober, är dock fortfarande i fara. 

– Situationen är helt sjuk. Vi och DBU (Dansk Boldspil Union) kan inte ens träffas just nu. Danska LO medlar på vår sida och en arbetsgivarorganisation på DBU:s. Vi träffar medlarna enskilt. Det kommer att bli förhandlingar i flera dagar, säger FC Rosengårds danska stjärna Sanne Troelsgaard till lokaltidningen Sydsvenskan.  

"Tror inte på lösning"

Sverige och Danmark är solklara favoriter i gruppen. Danmark gick ända till EM-final i sommar, där man föll mot hemmanationen Holland. 

– Jag tror inte på någon lösning i dag och det kommer att bli mycket förhandlingar de närmaste dagarna. DBU måste ju ge med sig. På måndag ska vi samlas på Marienlyst i Helsingør, men finns det inget avtal så åker vi inte dit. Då samlas vi nog själv någon annanstans som senast, säger Troelsgaard.

– Det handlar knappt om pengar egentligen. Det handlar om logi, vettiga träningsplaner, flygresor som inte varar i tolv timmar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!