Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sveriges specialträning – inför playoffrysaren

Janne Andersson: ”Vi är en del av världen i övrigt”
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

En playoff-rysare väntar mot Tjeckien för svensk del.

På Blågults sista träning tränade laget på straffar.

– Det är en viktig del, säger Janne Andersson.

Sverige ställs mot Tjeckien i en playoff-rysare på torsdagskvällen. Det är vinna eller försvinna som gäller och matchen kan gå hela vägen till straffsparksläggning.

Sverige har haft en plan för hur laget ska hantera en eventuell straffsparksläggning och på onsdagens träning, den sista inför matchen, fick spelarna slå straffar.

– Vi slog straffar efter träningarna idag. Det kändes bra för mig. Jag gjorde det jag skulle, säger Sveriges lagkapten Victor Nilsson Lindelöf.

Hur vill du att man förbereder sig inför straffar?

– Jag vet inte hur man ska förbereda sig som lag. Om Janne vill att jag ska slå en straffså kan jag absolut ta en straff, jag kan ta det ansvaret. Det är mycket mentalt och psykologi, men man får samlas i grupper och prata om det.

Janne Andersson om hur laget förbereder sig på bästa sätt.

– Det är svårt att framkalla den exakta situationen i en eventuell straffläggning på träning. Men att spelarna får lägga upp bollen och slå en straff är viktigt, det är en del i det. Vi har gjort på samma sätt som i tidigare matcher. Daniel Ekvall har pratat om mentala faktorer och hur man kan förbereda sig på straffar, säger förbundskaptenen.

Har du din lista klar?

– Nej. Jag kommer ranka alla 23 spelare från 1 till 23, och därifrån se vilka som är kvar på planen, för att sedan ta ut straffskyttarna om det blir aktuellt.

Varken Kristoffer Olsson eller Dejan Kulusevski har erfarenheter av straffsparksläggningar i sina karriärer - men båda känner sig trygga med att kliva fram om det krävs.

– Jag vill ta en straff och hjälpa laget, säger ”Koffe”.

Kulusevski:

– Man kan inte träna på straffar, men jag vill gärna ta en.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset