Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslaget – ser nu ut att flytta matcherna

Sveriges matcher på Irland ser ut att flyttas.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Dublin arena.
Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Foto: MAJA SUSLIN /TT / TT SPORT TT NYHETSBYRÅN

Allt mer talar för att Sveriges EM-matcher i Dublin flyttas till ett annat land.

Den irländska regeringen väntas inte kunna möta Europeiska fotbollsförbundets (Uefa) krav på publik på 25 procent av läktarkapaciteten.

– Vi är väldigt försiktiga och tycker att juni är för tidigt. Om de fortfarande insisterar på det (att fylla läktarna till 25 procent) blir det helt ärligt för svårt, vilket är olyckligt, säger vice premiärministern Leo Varadkar.

Irland har haft låg smittspridning av covid-19, och regeringen planerar att öppna samhället gradvis med de flesta affärer stängda till slutet av maj och hotellöppning först i juni.

På fredag väntas Uefa besluta om spelorterna Dublin, Bilbao och München, som ännu inte gett klartecken till publik till en fjärdedel.

Om det inte går att spela matcher i Bilbao vill Spanien att Sevilla tar över värdskapet,

Sverige är tänkt att inleda EM i just Bilbao, mot Spanien, den 14 juni för att sedan möta Slovakien den 18 juni och mot Polen den 23 juni – båda matcherna i Dublin.