Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Janne: ”Klappade om honom i paus”

Svensson fick sitt andra gula kort efter en sen glidtackling.
Foto: C More
Gustav Svensson blev utvisad.
Foto: C More
Cristiano Ronaldo gjorde sitt 100:e landslagsmål.
Foto: C More

En mardrömsminut sänkte Sverige mot Portugal. 

Gustav Svensson blev utvisad efter två gula kort i första halvlek och sekunder efter det röda kortet satte Cristiano Ronaldo 1-0 till Portugal.

Då försvaras han av Janne Andersson.

– Jag klappade om honom i paus för han var den som var mest ledsen, säger förbundskaptenen efter matchen.

Efter den knappa förlusten mot Frankrike i lördags var det dags för Sverige att ta sig an Portugal hemma på Friends arena. 

Första halvleken inleddes piggt av Blågult men man saknade de heta målchanserna. Cristiano Ronaldo kom närmast två gånger för Portugal men Robin Olsen stod för två jätteräddningar. 

Sedan råkade Sverige ut för en mardrömsminut.

Isak: ”Det blir svårt för oss”

Minuten innan pausvilan fick Gustav Svensson nämligen sitt andra gula efter en tackling på João Moutinho.

Cristiano Ronaldo klev fram för att ta frisparken och satte ledningsmålet när han vackert lyfte bollen över den svenska muren. Målet var Ronaldos nummer 100 i det portugisiska landslaget. 

I den andra halvleken utökade Cristiano Ronaldo också till 2-0 när han snyggt placerade bollen intill Robin Olsens bortre stolpe. Resultatet stod sig och Portugal tog därmed andra raka segern i Nations League. Blågult åkte på den andra raka förlusten. 

Alexander Isak var besviken när han pratade med C More efter matchen.

– Lite oturligt får vi ett rött kort som ändrar hela matchbilden. Då blir det svårt för oss att störa dem. Det blir mer försvar efter det. Det blir lite mer jaga. Lite tråkigt, säger Isak.

– Vi kämpar på och gör vårt bästa… Att vi torskar 2-0… Jag kan inte vara nöjd med det. Men vi gör det bästa av situationen.

Andersson: ”Det första är billigt”

På presskonferensen efter matchen hyllar Janne Andersson spelarnas inställning trots förlusten.

– I paus väljer jag att vi ska spela 4-3-2 med ett oerhört offensivt balanserat lag, jag vill ändå gå för det och att vi ska få chansen. Vi fick inte så mycket utdelning på det men spelarna gör en fantastisk match, säger Andersson.

Han tar också den utvisade Gustav Svensson i försvar.

– Jag klappade om honom i paus för han var den som var mest ledsen. Första gula kortet upplever jag som ganska billigt, det andra är mer tydligt men jag har inte sett det i efterhand, säger Andersson.

– Jag kommer inte peka på Gustav. Men det är så med fotbollsspelare, de får lära sig hela tiden. Det är klart att har man ett gult så får man vara försiktig, men Gustav är en fantastisk kille som vill fortsätta spela och vara på planen. Så nej, här läxas inte upp någon.