Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveriges kross – stormar mot EM

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Sverige körde över Lettland med 7-0 i EM-kvalet.

Nu väntar, med största sannolikhet, en avgörande match mot Island på tisdag. 

– Det var trångt och tajt men skönt att vi satte dit bollarna, säger tvåmålsskytten Pauline Hammarlund. 

SVT:s kommentator Chris Härenstam konstaterade när matchen drog i gång att kvällen kommer bli en tuff sådan för Lettland. 

Och tufft blev det. 

För redan efter 50 sekunder gav Lina Hurtig Blågult ledningen. Sedan rann det i väg. När första halvleken var färdigspelad stod det 5-0, men allt var inte frid och fröjd. Lina Hurtig tvinades kliva av skadad. Målskytten satte sig på gräset med en känning och byttes ut. In kom i stället Julia Roddar. 

I den andra halvleken blev Pauline Hammarlund tvåmålsskytt och med fem minuter kvar satte landslagdebutanten Filippa Curmark 7-0 – hennes första mål i landslaget. 

”Det är det jag ska göra”

7-0 blev även slutresultatet och nu väntar en rysare mot Island på tisdag. Sverige toppar gruppen med 16 poäng. Island har 13 poäng och en match mindre spelad. 

– Det är fantastiskt kul att få spela sådana matcher. Vi gör en bra match. Det var trångt och tajt men skönt att vi satt dit bollarna, säger tvåmålsskytten Pauline Hammarlund i SVT och fortsätter: 

– Jag ska vara stor och stark i straffområdet så det är kul att jag i dag fick göra två mål. Det är det jag ska göra. 

Olivia Schough säger i segerintervjun att hon var nervös eftersom det var längesen hon startade en landskamp. 

– Det var kul att spela. Det kändes att det hände mycket runtomkring mig. Det var skönt att jag fick göra mål. Jag tror på mig själv och nu gäller det bara att köra. Jag hoppas att jag får starta på tisdag, säger 29-åringen.