Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveriges kross i första träningsmatchen i år

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

OS-året har börjat med en pang, pang, pang, pang, pang, pang. 

Sverige körde över Österrike med 6-1 i årets första träningsmatch. 

– Det är skönt med storseger. Vi utnyttjade de lägen vi fick, säger Sofia Jakobsson. 

Damlandslaget befinner sig på Malta för träningsläger. Väl där kommer Blågult spela två matcher, mot Österrike och Malta. Samlingen är årets första i år – som också är ett sommar-OS-år. 

Under fredagseftermiddag ställdes Sverige mot Österrike och förbundskapten Peter Gerhardsson valde att ställa upp med en stark startelva – bland annat startade Hedvig Lindahl, Caroline Seger, Nilla Fischer och Fridolina Rolfö. 

Jakobsson målskytt

Matchen startade segt men efter 20 minuter växlade Sverige upp. Blågult stod för en överkörning och efter den första halvleken stod det 4-1 efter mål av Linda Sembrant, Fridolina Rolfö, Lina Hurtig och Filippa Angeldahl.

I den andra halvleken gasade Sverige ytterligare och vann matchen till slut med 6-1 efter att Sofia Jakobsson satte sista målet. 

– Det är skönt med storseger. Vi gör många mål framåt och det känns verkligen som att vi utnyttjade de lägen fick, säger målskytten Sofia Jakobsson. 

Fasta situationer, har ni tränat extra på dom? 

– Nej, jag skulle inte säga att vi har tränat just extra på det, men så klart tränar vi på fasta situationer. Vi har bra spelare med bra längd och som är otroligt bra på just fasta situationer. Så jag skulle säga att vi är rätt vassa där. 

”Såg väldigt bra ut”

Vad säger du om din egen insats? 

– Det kändes bra hela matchen, även om det var svårspelat stundtals och bollen studsade hur som helst. Men en okej insats i alla fall, ett mål och en assist. 

Sex mål och seger, vad behöver ni göra bättre till nästa match? 

– Oj, jag har inte hunnit smälta den här matchen än, men vi vill höja tempot ytterligare. Planen var ganska dålig så det var svårt att spela. Sedan måste vi vara noggrannare med passningsspelet. I stora hela tycker jag att vi ska fortsätta bygga på det här för det såg väldigt bra ut, säger Sofia Jakobsson.  

Sverige möter hemmanationen Malta på Tisdag.