Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveriges galna kross : ”Är skämmiga siffror”

Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / BILDBYRÅN

Förkrossande siffror i U21-kvalet.

Sverige körde över Armenien med 10-0.

– Det är skämmiga siffror, säger kommentatorn Daniel Kristiansson.

Sverige rivstartade den viktiga EM-kvalmatchen mot Armenien och hade flera heta målchanser. Pontus Almqvist försökte, Daleho Irandust var nära, men till slut var det Jesper Karlsson som spräckte nollan. Blågult fick straff och den tidigare Elfsborg-spelaren var kylig och 1-0 var ett faktum. 

Karlsson, numera i AZ Alkmaar, hann även göra 2-0 via ännu en straff, och precis före halvtidsvilan fullbordade han sitt hattrick när han snyggt chippade in 3-0. 

– Det går snabbt och undan. Nu har han gjort fem mål på två landskamper. Det går inte att stoppa honom, säger kommentatorn Daniel Kristiansson i C more. 

I den andra halvleken utökade Sverige till 4 och 5-0, sista målet var en delikatess av Paulos Abraham. 

– Det är retligt, elegant och av absolut högsta klass, säger Kristiansson. 

Andersson: ”Fått ihop helheten i sitt spel”

Janne Andersson, förbundskapten för a-landslaget valde att hylla Jesper Karlsson och menade att det är kul att följa 22-åringen. 

– Det är jätteroligt. Han har visat en jättebra form. Han har varit med på januariturnén och gjorde det piggt där, så det är kul att följa. Han har egenskaper som är jätteintressanta, med sin kvickhet till exempel. Han har fått ihop helheten i sitt spel, säger förbundskaptenen. 

De sista tio minuterna blev en ren och skär förnedring av motståndet. Emil Hansson gjorde även han ett hattrick när Blågult till slut vann med förkrossande 10(!)-0. 

– Det är ett mycket svagt motstånd, säger experten Erik Edman. 

– Det är skämmiga siffror, säger Daniel Kristiansson.