Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sverige till playoff – här är lagen som kan vänta

AMSTERDAM/STOCKHOLM. Sverige föll med 0-2 mot Holland.

Och är därmed klart för playoff.

Nu väntar Schweiz, Danmark, Kroatien eller Italien i playoff.

– Vi ska vara stolta över de här tio matcherna, säger Robin Olsen.

Sverige hade råd att förlora med 0-6.

Det blev "bara" 0-2 i Amsterdam efter Arjen Robbens uppvisning i den första halvleken. I och med resultatet slutar Janne Anderssons landslag på andraplats i VM-kvalets grupp A – och nu avgörs Blågults VM-öde i november.

– En enormt stark insats genom hela kvalet. De har fått ihop gruppen på kort tid, säger expertkommentatorn Anders Svensson i Kanal 5.

Den förre landslagskollegan Kim Källström kan bara hålla med.

– Det finns mycket att jobba på inför ett playoff. Men det är så klart en fin afton för Sverige, det var det här vi kom hit för, säger Kim Källström i Kanal 5. 

 

LÄS ÄVEN: Allt du behöver veta om playoffet till VM i Ryssland 

Mikael Lustig missar första matchen

I playoff-spelet får Sverige klara sig utan högerbacken Mikael Lustig – som drog på sig ett gult kort för maskning i den andra halvleken.

– Jag försökte, så klart, få ner tempot. Jag kan väl tycka att han (domaren) kan ge mig en muntlig varning innan, typ "gör du så där igen får du ett gult kort", säger Lustig till Kanal 5 efter matchen.

Nästa tisdag lottas playoff-spelet och i och med Portugals seger under kvällen kommer Sveriges VM-öde att avgöras mot antingen Schweiz, Italien, Kroatien eller Danmark.

Det sistnämnda laget skulle bli en repris på playoff-mötet till EM i Frankrike 2016.

– Vi ställdes mot dem i playoff till EM och vi kan göra det nu, säger målvakten Robin Olsen, som har danska rötter.

– Vi ska vara stolta över de här tio matcherna som vi har gjort. Det får vi njuta av.

Marcus Berg räds inget motstånd.

– Vi kan slå alla lag i playoff, säger Berg.

Granqvist: "Jag är stolt"

Sveriges lagkapten Andreas Granqvist hade blandade känslor när han mötte den svenska presskåren efter förlusten i Amsterdam.

– Ja men så är det lite. Blandade känslor. Jag är stolt över att vara kapten över det här laget som är klart för playoff, det var det inte många som trodde inför kvalet, säger han.

Samtidigt:

– Vi kom inte upp i nivå, hade dålig rörelse och skickade upp bollar på chans till "Mackan" och Ola. Vi fick inte riktigt andas med bollen.

Trots plumpen mot Holland är det med starkt självförtroende som svenskarna tar sig an playoff-spelet.

– Vi måste komma upp i två maxprestationer, som vi har visat under kvalet. Gör vi det kan vi slå vilket lag som helst. Vi är ett väldigt tufft motstånd, säger Granqvist.

 

 

Så spelas playoff

Matcherna spelas 9, 10 eller 11:e november respektive returmöte 12, 13, 14:e november.

 

Lottningen äger rum tisdag 17 oktober klockan 14.00.

 

Seedade lag:

 

Italien

Schweiz

Danmark

Kroatien

 

Oseedade lag:

 

Sverige

Irland

Nordirland

Grekland

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag