Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sverige slog Norge – Seger nära rekordet

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

KALMAR/STOCKHOLM. Här tangerar Caroline Seger Therese Sjögrans landslagsrekord.

I segermatchen mot Norge gjorde Seger sin 214:e landskamp – lika många som Sjögran. 

– Vi hade kunnat göra något mer mål, säger förbundskapten Peter Gerhardsson efter 1-0-segern mot Norge. 

Sverige är samlat i Kalmar för det sista landslagslägret innan OS i Tokyo. Blågult tog under torsdagen emot Norge inför 500 åskådare och det var gästarna som inledde piggast. 

Norge ägde spelet de första tio minuterna innan Sverige spelade upp sig och började ta över matchen. Svenskorna brände flera chanser och närmast kom Caroline Seger vars skott tog stolpe ut. Den första halvleken slutade mållöst. 

I den andra halvleken skruvade Sverige upp tempot. Kosovare Asllani hade den vassaste chansen men avslutet hamnade långt utanför. 

Sedan small det till. 

Gerhardsson: ”Hade kunnat göra flera mål”

För i den 65:e matchminuten hittade Asllani fram till Stina Blackstenius som löpte sig fri och kunde rulla in 1-0 till Sverige. 

Norge försökte få till en slutforcering men lyckades aldrig skapa några heta målchanser och matchen slutade med en svensk seger – 1-0. 

– Vi gör en väldigt stark insats och skapar flera målchanser. Jag tycker att vi borde ha gjort fler mål, och att jag borde ha satt minst ett. Jag tycker att vi äger matchbilden och vi hittar mycket kombinationsspel, säger Kosovare Asllani. 

Förbundskapten Peter Gerhardsson: 

– Man kan se det positivt med att vi skapade många målchanser. Men vi hade kunnat göra något mer mål, säger han. 

Inför matchen var det mycket prata om att flera spelare skulle få kliva in i lite nya roller, lagkapten Caroline Seger ansåg matchen mot Norge och nästkommande mot Australien som de vikigaste på länge. 

– Sett över 90 minuter så har vi bra koll på dem, i dag kliver Nathalie Björn, Amanda Ilestedt och Olivia Schough in på lite ovan positioner och löser det bra. Vi är aggressiva och stoppar mycket, vinner tillbaka boll och spelar i deras ytor. 

– Det var en bra och viktig prestation, och att få med sig den här vinsten är väldigt gott för självförtroendet och fortsättningen. Jag är stolt över laget, säger Seger efteråt. 

Tar ut OS-truppen 22 juni

Oroväckande dock för förbundskapten är att Jonna Andersson tvingades kliva av skadad. Chelseas storstjärna satte sig på gräset. 

 – Det var en form av kramp hon haft förut, men det ska inte vara någon fara. Hon var själv positiv efter och vi får ta det dag för dag nu, men det var inget med knät i alla fall. 

I samband med matchen tangerade också Caroline Seger Therese Sjögrans landslagsrekord. Duon står numera på smått otroliga 214 landskamper. 

Härnäst väntar ett sista test inför OS. Då ställs Sverige mot Tony Gustavssons Australien. Gerhardsson tar ut OS-truppen på 18 spelare den 22 juni. 

– Det var många som gjorde det bra i dag så jag måste räkna på hur det ser ut, säger han. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset