Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sverige sågas i spanska medier

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sverige föll tungt mot Spanien.

Robin Olsen prisas i spanska medier – men i övrigt återgavs en tydlig bild av det svenska laget: 

”Sverige kunde bara försvara sig”, skriver As.

– I den andra halvleken orkade de inte med längre, säger Dani Carvajal enligt Marca

Sverige emot Spanien i en dryg timme – mycket tack vare Robin Olsen.

Målvakten svarade för en rad svettiga räddningar i första halvlek som gjorde att Sverige kunde till halvtidsvila med 0-0.

Men i 64:e minuten drog Sebastian Larsson på sig en straff som Sergio Ramos säkert satte 1-0 på. Med fem minuter kvar punkterade Spanien matchen till 2-0 – även då på straff efter Filip Helanders försök till brytning i straffområdet.

Oyarzabal fastställde slutresultatet till 3-0. 

– Vi är nöjda med resultatet. I första halvlek hade vi svårt att ta oss till målchanser men i andra halvlek var vi mer intensiva och till slut gjorde vi. Vi är ett steg närmare EM-slutspelet, säger Sergio Ramos enligt As efter matchen.

– De här matcherna är svårare än vad de verkar. De (Sverige) är ett bra lag och de gjorde en stark match. De var framför allt defensiva och det var svårt för oss att spräcka nollan. Men vi är nöjda med segern, säger Alvaro Morata.

Carvajal: ”Det var vår tuffaste rival”

Dani Carvajal hade respekt för Sverige inför matchen.

– Det var vår tuffaste rival i gruppen. Men de kämpade för att hålla emot i den första halvleken och i den andra halvleken orkade de inte med längre, säger Carvajal enligt Marca

Desto mindre imponerade var As. I sin matchkrönika slår man fast att ”Sverige kunde bara försvara sig”, och beskriver:

”Det blev en match precis som väntat, en lång kamp mot en gul mur som dirigerades av (Janne) Andersson – en tränare som både såg ut som och uppträdde som en sergeant”.

”Han var Sveriges storta hjälte”

Beskrivningen av det blågula motståndet fortsätter:

”Sverige är stabilt: de väntar, irriterar och framkallar otålighet. De lever på att deras motståndare ska bli frustrerade, en strategi som är tydlig men knappast underhållande”.

Samtidigt fanns det utrymme för beröm för en svensk spelare. När tidningen Marca ska utse matchens utropstecken lyfter man fram Robin Olsen.

”Sveriges stora hjälte i första halvlek. Robin Olsen glänste med fyra stora räddningar på två minuter och hindrade Spanien från att göra första målet”, skriver tidningen.