Hård kritik mot Blågult i halvtid

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sverige vann till sist men kritiserades för sin första halvlek mot Grekland.

Motståndarna satte bollen i både stolpen och ribban och Sverige hade inte mycket att komma med offensivt.

– Jag tror att det blir ett något högre tonläge från Janne Andersson i halvtid för att få i gång spelarna, säger experten Hasse Backe i C More.

Sverige gick in i matchen mot Grekland med revanschlusta efter förlusten i september.

Men den första halvleken i den viktiga VM-kvalmatchen var nära att bli en riktig mardrömshalvlek från Blågult.

I den 22:a minuten kom Georgios Masouras fri och placerade bollen i stolpen från dålig vinkel. Därefter fortsatte Grekland att dominera matchbilden och i den 39:e minuten träffade även Vangelis Pavlidis målramen när hans nick gick i ribban.

– Det har varit trögt, konstaterade expertkommentatorn Hasse Backe i C More strax innan halvtid.

Kritik mot Sverige i halvtid

Backe fortsätter:

– Sverige får med sig 0-0 i halvtid. Det ska man vara väldigt, väldigt nöjda med. Jag tror att det blir ett något högre tonläge från Janne Andersson i halvtid för att få i gång spelarna.

Både Lotta Schelin och Kim Källström fortsatte kritisera Sverige i halvtid i C Mores studio.

– Det känns som att grekerna har en man mer ute på banan i dag. Och det är inte bara en gång de blir övertaliga på kanten. De vinner förstabollar och andrabollar, säger Lotta Schelin.

Efter den svaga första halvleken stod Sverige för en bättre insats i den andra och vann matchen med 2-0. Janne Andersson valde att inte byta några spelare i halvtid men berättar att han var irriterad.

– Det är min 70:e landskamp och det är första gången jag är irriterad på det sättet. Men jag skäller inte ut folk, som är så populärt att tycka att man ska göra, säger förbundskaptenen efter segern.

– Jag tror inte på att skälla ut folk och så där rent generellt, men däremot var jag irriterad för första halvlek blir väldigt lik så som det såg ut i Aten.

Se bilder från uppladdningen inför matchen