Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sverige förlorade mot Kanada i Los Angeles

Foto: Thomas Engstrom
Foto: Thomas Engstrom
Foto: Thomas Engstrom
Foto: Thomas Engstrom
Foto: Thomas Engstrom

LOS ANGELES. Förlust med 0-1 mot Kanada i Los Angeles i natt, svensk tid.

Det var inget landslagets förbundskapten Pia Sundhage tyckte om.

- Nej, nu är jag tjurig. Vi slarvade i slutet av den första halvleken och det kostade, säger hon till SportExpressen.se.

Sveriges startelva:

21 Carola Söberg – 16 Lina Nilsson, 2 Charlotte Rohlin, 5 Nilla Fischer, 6 Sara Thunebro – 17 Caroline Seger – 15 Therese Sjögran, 14 Hanna Folkesson, 13 Malin Diaz Pettersson – 10 Sofia Jakobsson, 8 Lotta Schelin

På bänken: 1 Hilda Carlén, 12 Malin Reuterwall, 3 Linda Sembrant, 4 Emma Berglund, 25 Magdalena Ericsson, 9 Amanda Ilestedt, 23 Mia Carlsson, 7 Lisa Dahlkvist, , 11 Jenny Hjohlman, 19 Emma Lund, 20 Maria Banusic, 22 Olivia Schough, 24 Lina Hurtig, 18 Fridolina Rolfö

Det blev en rätt tuff och tempofylld landskamp på Loyola Marymont University i Marina Del Ray efter några dagars träningsläger i södra Kalifornien för båda lagen.

Och den svenska lagledningen höll andan några sekunder när försvarsankaret Nilla Fischer grimaserade av smärta i den 77:e minuten sedan hon kolliderat med en kanadensisk spelare.

- Ingen fara med mig. Det var foten som tog smällen, så det såg kanske allvarligare än det var när jag stod och böjde mig ner en stund, säger hon på vägen ut från planen efteråt.

Den befarade knäskadan var alltså inget.

Ett svensk glädjeämne var debutanten Marija Banusic från Kristianstad, som kom in när Lotta Schelin gick ut i den 63:e matchminuten.

"Inte nöjd med resultatet"

Marija hade några rusher in i straffområdet och gav det kanadensiska försvaret fullt upp under resten av den andra halvleken.

- Jag är nöjd med min insats, men inte med resultatet. Vi förlorade ju, säger hon efteråt.

Hon visade att hon vill vara med i snacket inför uttagningen av VM-truppen nästa år.

- Jag tycker att jag kommit in bra i gänget och allt känns bra så här långt. Visst var det kul att få debutera i landslaget, men som sagt – vi förlorade ju så jag är inte så där jätteglad just nu. Och jag hade en bra chans, som inte resulterade i något mål.

"Oavgjort hade varit mer rättvist"

Svenskorna tyckte att Kanada spelade som väntat, med andra ord tufft och med hård press på bollhållaren.

- Oavgjort hade väl varit ett mer rättvist resultat, säger Lotta Schelin. Kanada spelade som väntat.

Pia Sundhage hoppas på bättre utdelning i anfallsspelet natten till torsdag, svensk tid, när lagen möts igen i Long Beach.

- Vi pushade på rätt bra för en kvittering under slutet av den andra halvleken, men fick inte riktigt till det. En hel del saker kan bli bättre.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!