Viktor Claesson firar 1–2-målet. Foto: Armando Franca / AP TT NYHETSBYRÅNViktor Claesson firar 1–2-målet. Foto: Armando Franca / AP TT NYHETSBYRÅN
Viktor Claesson firar 1–2-målet. Foto: Armando Franca / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Janerik Henriksson/Tt / TT NYHETSBYRÅNFoto: Janerik Henriksson/Tt / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Janerik Henriksson/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Sverige besegrade Portugal på Madeira

Publicerad

Sverige slog Europamästarna Portugal med 3-2 borta.

Tacka Viktor Claesson för det.

Succésvensken gjorde två mål i monstervändningen.

– Vår inställning knäckte dem. När man gör mål kan man springa hur mycket som helst, säger matchhjälten till TV4.

 

Se målen från TV4 i spelaren ovan.

Viktor Claesson har gjort succé i Krasnodar efter flytten från allsvenska Elfsborg.

Och i landskampen mot Portugal visade 24-åringen att han på allvar är med och utmanar om en plats i Janne Anderssons blågula elva.

Cristiano Ronaldo gav Portugal ledningen i den första halvleken efter att ha stött in Gelson Martins läckra inlägg. Och efter en dryg halvtimme kom nästa kalldusch för Sverige.

Andreas Granqvist kastade sig fram för att styra ut ett inspel över kortsidan, men bollen tog på målvakten Karl-Johan Johnssons hand och in i mål.

Viktor Claesson dubbel målskytt

I den andra halvleken påbörjade Viktor Claesson den svenska upphämtningen.

Efter en knapp timme fick Christoffer Nyman bollen i straffområdet och passade snyggt fram Claesson, som skickade in 1-2.

Och med kvarten kvar var det dags igen.

Viktor Claesson vräkte sig fram på en svensk hörna, fick högerfoten på bollen och styrde in 2-2 för Blågult.

I slutsekunderna kom också det svenska segermålet då Niklas Hult stormade fram på vänsterkanten och skickade in bollen i straffområdet. Bollen tog på en portugisisk försvarare och gick in i mål.

LÄS MER: Han får fem getingar – här är betygen efter segern

Claesson: "Vi knäckte dem"

Det var en minst sagt nöjd Viktor Claesson som mötte TV4 efter segern.

– Det var skoj. Vi sa i paus att vi skulle kunna vända matchen om vi jobbade hårt. Och det gjorde vi, säger Claesson.

– Det var lite jobbigt i första halvleken. Vi skapade en del, men satte inte dit chanserna. Men sen när man gör mål, då orkar man springa hur mycket som helst. Det är vår inställning som knäcker dem.

Matchen spelades på Ronaldos hemö Madeira. Och inramningen på arenan höll lite högre klass än en vanlig träningslandskamp.

– Det var en träningsmatch, men skoj att slå Portugal så klart. Det var en helt fantastisk stämning, man fick lite gåshud under nationalsången innan matchen, säger Viktor Claesson.

Andersson hyllar matchhjälten

Förbundskapten Janne Andersson kunde inte hålla sig ifrån att le efter segern på Madeira.

– Vi kan rå på de bästa lagen, det är väldigt skönt att ta med sig, säger han till TV4.

– Och Viktor Claesson var fantastisk. Han sprang nästan mest av alla och han har blivit lite bättre på allt sedan flytten till Ryssland. Han har kommit vidare till en högre nivå och fått självförtroende av att han fixar det. Han har mått väldigt bra av flytten till Krasnodar. I dag kan vi prata mycket bra grejer, säger Janne Andersson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag