"För Erik är det ganska viktigt, det ser man framför allt i media, att alla ska tycka om honom", säger Anders Svensson Foto: Carl Sandin
"För Erik är det ganska viktigt, det ser man framför allt i media, att alla ska tycka om honom", säger Anders Svensson Foto: Carl Sandin

Svenssons kritik mot Hamréns ledarskap

Publicerad

Anders Svensson har gjort sitt i det svenska landslaget.

Och i Fotbollskanalens podcast, "Lundh", skickar han flera syrliga passningar till förbundskapten Erik Hamrén.

– För Erik är det ganska viktigt, det ser man framför allt i media, att alla ska tycka om honom, säger han.

Efter uttåget i play off-spelet mot Portugal kom beskedet 12 december i fjol. Sveriges meste landslagsman, Anders Svensson, lade landslagsskorna på hyllan efter 148 framträdanden i blågult.

I Fotbollskanalens podcast, "Lundh", ger han bland annat sin syn på landslagets utveckling under nuvarande förbundskapten Erik Hamrén.

"Det blev en jävla smäll..."

Och Hamrén får en hel del kritik för sin ledarstil.

– Han kom in med en väldig energi och ville förändra och ville visa mod och att vi måste försöka. Det blev en jävla smäll Holland borta och efter det så tycker jag att det här entusiastiska och det här nya försvann mer och mer och att det hette att vi får inte göra misstag och att vi blev straffade, säger Svensson i podcasten.

Svensson ifrågasätter också Hamréns sätt att kommunicera med truppen.

– Jag vill påstå att Erik tar mer samtal än Lasse, men jag vet inte om Erik säger så ärliga saker alltid. För Erik är det ganska viktigt, det ser man framför allt i media, att alla ska tycka om honom. Det fungerar inte så i en grupp liksom, det är bättre att vara rak och ärlig och säga att han är bättre än dig, säger han.

– Man är alltid sig själv närmast men på något sätt accepterar man och respekterar man att någon är rak och ärlig. Jag vet inte, det kändes lite...han var ganska ärlig men det var lite diffusa anledningar. Erik hade mer samtal med spelare men märkliga argument istället för det raka: "Han har sett bättre ut än dig."

"Blir svårt att motivera"

Ytterligare en sak där Hamrén får en smäll på fingrarna är vissa delar i laguttagningen. Bland annat anser Svensson att Oscar Wendt blev orättvist behandlad.

Wendt sattes i frysboxen efter en mindre lyckad insats mot Ungern 2011 - och Svensson menar att det skickade fel signaler.

– Efter den matchen, inte nog med att han inte spelar nästa match, och då hade Oscar varit riktigt bra i sju, åtta matcher i rad, men efter den matchen hamnar Oscar på läktaren. Det är lite svårt att motivera att man ska prata om mod och försöka och visa mod och försöka spela men om du gör en dålig match är du på läktaren. Det blir lite en sådan signal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag