Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensson dementerar utspelet om Zlatan

Anders Svensson.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Svensson och Ibrahimovic i landslaget.
Foto: Nils Petter Nilsson
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: Oldham/Bpi/Rex/Shutterstock / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Enligt Vetlandaposten ska Anders Svensson ha kallat Zlatan Ibrahimovic för "en fullständig idiot" under ett frukostmöte Vetlanda.

Något Svensson kraftigt dementerar.

– Det är inte mina ord, det kändes jävligt tråkigt att läsa det där, säger han.

1999 debuterade Anders Svensson för det svenska seniorlandslaget i en match mot Sydafrika. 14 år senare avslutade han sin landslagskarriär som den herrspelare med flest landskamper i svensk fotbollshistoria, hela 148 stycken.

Under merparten av sina år i landslaget spelade Svensson ihop med Sveriges största stjärna, Zlatan Ibrahimovic.

Anders Svensson uttalade sig om Zlatan

Och nyligen gästade Svensson fotbollslaget Myresjö/Vetlandas frukostmöte och fick då frågor om den svenska storstjärnan.

Enligt Vetlandaposten ska Svensson då ha sagt följande om Zlatan:

– Han kan vara hur trevlig som helst för att i nästa sekund vara en fullständig idiot. Emellanåt har han betett sig så fruktansvärt illa mot en del spelare att man undrat vad som egentligen händer. Jag tror han vill testa nya spelare. Det är som att han vill bryta ned dem för att se vad de klarar av och det kanske är så han själv blivit så bra. Men jag kan inte säga att jag tror på den modellen. Det har aldrig varit något mellan honom och mig, jag tror han alltid haft någon sorts respekt för oss som är lite äldre.

Anders Svensson slår tillbaka: "Inte mina ord"

När SportExpressen når Svensson tillbakavisar han kraftigt att han ska ha använt såna ord om Zlatan.

– Jag kan dementera att jag har kallat Zlatan för "idiot". Jag har pratat om Zlatan, absolut, men inte på det sättet.

Hur gick det här till?

– Det var ett frukostmöte där jag svarade på frågor om allt möjligt. Det är ett stort intresse för Zlatan så jag fick frågor om honom. Då svarade jag att han kan vara som alla andra. Vara hur snäll som helst och vi pratar om våra barn och sen så kan han ju liksom, som vi alla har sett, bete sig illa. Han kan vara hård mot unga spelare och testa deras psyken för det var nog så han själv fick det i sin uppväxt. Att testa dem liksom. Men jag har inte sagt att han är "en jävla idiot" som det står där, jag vet inte var det kommer ifrån, säger Svensson.

Du har inte den sortens ord om honom?

– Nej, nej, nej. Det är så typiskt... Man uttalar sig och så blir det alltid så. Det är så jävla tråkigt. Man kommer ut och pratar och försöker vara ärlig, men man kan inte säga ett ord.

– Och jag har alltid haft bra kontakt med Zlatan, men när det börjar skrivas såna här saker så känns det extremt tråkigt. Det är inte mina ord, det kändes jävligt tråkigt att läsa det. Så nu ska jag prata med den här killen (reportern) från Vetlanda.

Marie Johansson Flyckt, ansvarig utgivare på Vetlandaposten, försvarar publiceringen:

– Jag litar på att Oskar Mörnefält, som är en mycket omdömesgill och noggrann reporter, har citerat rätt. Det finns dessutom fler som vittnar om att de hört exakt samma ord under den föreläsning då det yttrades, säger Marie Johansson Flyckt.