Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskstjärnan är inte med – har blivit pappa

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det svenska landslaget har samlats.

Utan Albin Ekdal, som blev pappa i morse – och dessutom väntar Pontus Jansson tillökning när som helst.

– De planerar dåligt nu för tiden, pojkarna, säger Janne Andersson.

Sverige fick en blytung start på nystartade Nations League och tappade ledning 2-1 till förlust 2-3 hemma mot Turkiet.

Nu har det svenska landslaget åter samlats för kommande match borta mot Ryssland. För närvarande är alla spelare 100 procent, men för två stycken är medverkan osäker.

Albin Ekdal, 29, har nämligen blivit pappa.

– Albin Ekdal blev pappa i morse och därför är han inte med i dag. Vi får se hur det är med honom, säger Janne Andersson.

Men Albin Ekdal är inte ensam.

Även mittbacken Pontus Jansson, 27, ska bli pappa i dagarna. Då passar Janne Andersson på att dela ut en liten pik till sina spelare.

– De planerar dåligt nu för tiden, pojkarna, säger han och skrattar.

Kristoffer Olsson debutant

Matchen spelas på torsdag i Ryssland och Janne Andersson är belåten med att få samla landslaget igen. Han betonar vikten av att kräva fullt fokus från spelarna, trots att turneringen ännu inte riktigt satt sig i supportrarnas medvetande.

– Intresset från allmänheten kommer öka. Varenda mål och varenda poäng är viktigt inför kommande kval och kommande Nations League. Vi måste vara lika förberedda i våra förberedelser som vanligt, säger Andersson.

Angående debutanten Kristoffer Olsson:

– Min och Peters (Wettergren) uppgift är att ta ut de spelarna vi tycker är bäst och se till att få dem att fungera. Är spelarna tillräckligt bra måste vi hitta ett sätt att spela för att få med de bästa. Fortsätter ”Koffe” (Kristoffer Olsson) ta steg så måste vi hitta en plats. Vi är öppna för att byta spelsätt för att få ut det bästa av våra spelare, säger Andersson på frågan om vilken roll Kristoffer Olsson skulle kunna få i ett spelsystem där hans spelartyp inte riktigt passar in.