Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Svenskarnas kaxiga replik till italienarna

Publicerad

De italienska supportrarna visslade och buade när den svenska nationalsången ljöd på San Siro.

Men de blågula fansen fick det sista skrattet – och sången. 

Det blev en triumf i slutändan – men de svenska supportrarna fick inleda kvällen på San Siro med att bli skymfade.  De italienska fansen buade högljutt när svenska nationalsången spelades inför playoff-matchen. Högerbacken Mikael Lustig var märkbart irriterad.

– När det är nationalsång ska man visa respekt, och det gjorde de inte tycker jag. Jag blev taggad och förbannad, det var kanske bra, sa Mikael Lustig efter matchen. 

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter.

Svarade med sång

Men som bekant är det sista skrattet det mest njutbara. Och det fick svenskarna. 

När San Siro tömts på folk stod flertalet blågula supportrar kvar och tog hjälp av Monty Python för att strö salt i de italienska såren. De svenska fansen sjöng den klassiska dängan ”Always look on the bright side of life” – tydligt riktad till de besvikna hemmafansen. 

https://twitter.com/EurosportSE/status/930210526499627013?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.sportbibeln.se%2Ffotboll%2Fhar-ar-svenska-fansens-helt-klockrena-han-mot-italienska-publiken-efter-buropen%2F

Italien i sorg

Idag vaknar italienarna till mörka tidningsrubriker efter att för första gången på 60 år ha missat ett fotbolls-VM. 

Den största italienska sporttidningen, La Gazzetta dello Sport skriver stort ”Slut” och har en bild på en sörjande Gianluigi Buffon. Rubriken syftar inte bara på att matchen Buffon spelade i går var den sista i landslaget men för all del också på hela det italienska landslaget. 

La Gazzetta dello Sport

Överallt är det domedagsrubriker. Corriere dello Sport förstasida har utspridda italienska spelare, alla i stor sorg nere på San Siros gräsmatta och skriver ”Ut med alla”. 

Corriere dello Sport

Den Turin-baserade tidningen Tuttosport är tydliga med sin besvikelse. ”Hem med alla” och är även inne på att man faktiskt inte förtjänade ett bättre öde.

Tuttosport

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag