Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskarnas kaxiga replik till italienarna

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

De italienska supportrarna visslade och buade när den svenska nationalsången ljöd på San Siro.

Men de blågula fansen fick det sista skrattet – och sången. 

Tycker du att Zlatan ska med till VM i Ryssland?

Det blev en triumf i slutändan – men de svenska supportrarna fick inleda kvällen på San Siro med att bli skymfade.  De italienska fansen buade högljutt när svenska nationalsången spelades inför playoff-matchen. Högerbacken Mikael Lustig var märkbart irriterad.

– När det är nationalsång ska man visa respekt, och det gjorde de inte tycker jag. Jag blev taggad och förbannad, det var kanske bra, sa Mikael Lustig efter matchen. 

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter.

Svarade med sång

Men som bekant är det sista skrattet det mest njutbara. Och det fick svenskarna. 

När San Siro tömts på folk stod flertalet blågula supportrar kvar och tog hjälp av Monty Python för att strö salt i de italienska såren. De svenska fansen sjöng den klassiska dängan ”Always look on the bright side of life” – tydligt riktad till de besvikna hemmafansen. 

https://twitter.com/EurosportSE/status/930210526499627013?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.sportbibeln.se%2Ffotboll%2Fhar-ar-svenska-fansens-helt-klockrena-han-mot-italienska-publiken-efter-buropen%2F

Italien i sorg

Idag vaknar italienarna till mörka tidningsrubriker efter att för första gången på 60 år ha missat ett fotbolls-VM. 

Den största italienska sporttidningen, La Gazzetta dello Sport skriver stort ”Slut” och har en bild på en sörjande Gianluigi Buffon. Rubriken syftar inte bara på att matchen Buffon spelade i går var den sista i landslaget men för all del också på hela det italienska landslaget. 

La Gazzetta dello Sport

Överallt är det domedagsrubriker. Corriere dello Sport förstasida har utspridda italienska spelare, alla i stor sorg nere på San Siros gräsmatta och skriver ”Ut med alla”. 

Corriere dello Sport

Den Turin-baserade tidningen Tuttosport är tydliga med sin besvikelse. ”Hem med alla” och är även inne på att man faktiskt inte förtjänade ett bättre öde.

Tuttosport

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!