Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskarna besvikna - efter utebliven speltid

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Robin Quaison och Alexander Isak är besvikna.

Duon fick stanna på bänken hela matchen mot Kroatien under lördagskvällen.

– Jag tycker kanske att jag skulle fått spela lite i andra när det var ganska öppet, säger Quaison.

– Jag är så klart besviken över att inte få några minuter, det är väldigt tråkigt, säger Isak. 

Alexander Isak och Robin Quaison bildade anfallsduo i träningsmatchen mot Danmark men hade svårt att skapa några målchanser för Sverige som förlorade med 2-0.

Mot Kroatien fick de båda anfallarna starta på bänken och Robin Quaison säger att han kände på sig det när han såg att han skulle starta mot Danmark.

– När jag såg att jag och Alex skulle starta mot Danmark fick jag känslan att jag inte skulle starta i går, säger Quaison.

– Jag är väldigt glad för lagets skull, väldigt bra prestation. Det var synd att vi släppte in ett onödigt mål. Sedan är man besviken att man inte fick spela. Jag tycker kanske att jag skulle fått spela lite i andra när det var ganska öppet, men ibland blir det så här. Det får man acceptera.

Quaison och Isak berättar om petningen

Även Alexander Isak är imponerad över Sveriges insats men besviken över den uteblivna speltiden.

– Jag är så klart besviken över att inte få några minuter, det är väldigt tråkigt. Jag kände att jag kunde bidra, men det är tränarens beslut. Man får satsa på nästa match, säger Isak.

Den vikarierande förbundskaptenen Peter Wettergren på bänken valde att bara göra ett byte i matchen. Han tog ut Dejan Kulusevski till förmån för Viktor Claesson i den 74:e minuten.

– Det är en tränarfråga hur man väljer att spela de sista tio minuterna, säger Isak.

En spelare som höjt konkurrensen rejält den senaste tiden är Dejan Kulusevski.

– Det kommer alltid komma nya spelare. För ett år sedan var jag ny och gjorde det bra, nu kommer Dejan och vi får höja oss. Om vi får speltid tror jag att vi kommer göra våra mål, jag vet jag går för och jag vet vad Alex går för också. Jag vet vad Dejan och ”Mackan” går för också, säger Robin Quaison.