Simon Tibbling lämnar arenan i tårar. Foto: Philip Gadd.Simon Tibbling lämnar arenan i tårar. Foto: Philip Gadd.
Simon Tibbling lämnar arenan i tårar. Foto: Philip Gadd.
Foto: Philip Gadd.Foto: Philip Gadd.
 Foto: Philip Gadd.

"Det kanske är slutet i landslaget för mig..."

Publicerad
Uppdaterad

LUBLIN/STOCKHOLM. Simon Tibbling tvingades kliva av ödesmatchen mot Polen med en fotskada.

Efter matchen haltade svensken genom den mixade zonen i tårar.

– Det är fruktansvärt. Jag är medveten om det kan ha varit min sista landskamp, säger han.

Under tisdagen ska 22-åringen röntgas och får då besked om han kan spela mot Slovakien på torsdag.

Han var med och tog Sverige till guld i U21-EM 2015 som en av de stora fansfavoriterna.

Och i årets U21-landslag har han varit en av nyckelspelarna.

Men för Simon Tibbling kan U21-EM vara över – redan nu. Mittfältaren tvingades kliva av i andra halvleken mot Polen efter att han blev nersparkad av Karol Linetty och samtidigt fastnade med foten under motspelaren.

"Det känns fruktansvärt"

Tibbling byttes ut med smärtor i foten och ersattes av Muamer Tankovic.

Efter matchen, som slutade 2-2, haltade 22-åringen genom den mixade zonen i tårar, tätt följd av svenska lagledare. Tibbling hade då ena foten inlindad i ett bandage. När han mötte pressen hade han nära till tårarna.

– Det är ett av de tyngsta ögonblicken i mitt liv när jag fick gå av, säger han.

– Jag har ont. Jag ska röntga mig i morgon (tisdag) så får vi se. Jag har en dröm om att spela på torsdag mot Slovakien men nu vill jag inte tänka på det. Jag hoppas att det bara är en stukning.

Vad hände?

– Jag kände när jag reste mig upp att det inte gick. Om jag hade haft någon möjlighet att spela hade jag aldrig klivit av. Det känns fruktansvärt att behöva kliva av. Men... jag kunde inte stå upp. Och jag kan ju inte stå still på planen. Jag var tvungen att kliva av.

"Kan ha varit min sista landskamp"

Det här kan ha varit din sista U21-landskamp? 

– Ja. Det är jättetråkigt. Hur det än slutar – oavsett om det blir guld eller om det tar slut i nästa match... Jag är medveten om att det kan ha varit min sista U21-landskamp och min sista landskamp överhuvudtaget. Det är jättetråkigt om det är slutet. 

– Jag har varit med i fem år – det har varit fantastiska år med landslaget, med Håkan (Ericsson) och med alla fans. Jag hoppas att det inte slutar så här.

Efter 2-2-matchen mot Polen är Sverige pressat att vinna i sista matchen mot Slovakien, samtidigt som Polen måste slå England, för att spela vidare i U21-EM.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag